Južná Kórea a Mikronézia

/uploads/usr/10936/juzna-korea-a-mikronezia/pohnpei-cover-photo.jpg Na poznávacej časti Južnou Kóreou budeme ubytovaní v hoteloch s vyšším štandardom. Tento luxusný 5-h Hotel sa nachádza 5 minút chôdze od populárneho mesta Myeongdong. Hostia môžu relaxovať pri masáži v kúpeľoch alebo si oddýchnuť v saune. Nefajčiarske izby sú vybavené klimatizáciou, príslušenstvom na prípravu kávy / čaju a káblovou TV s Diamantový most s modernými Pusanskými mrakodrapmi.
foto: Martin ŠIMKO - BUBO Chrámový komplex Pulguksa.
foto: Martin FERENČÍK - BUBO Pulguksa je plný malých budhistických chrámov.
foto: Martin FERENČÍK - BUBO Farebné domčeky kultúrnej dediny Gamcheon.
foto: Martin ŠIMKO - BUBO Juhokórejské gastronomické hody.
foto: Martin ŠIMKO - BUBO Gurmáni si v Kórei prídu na svoje.
foto: archív BUBO Astronomické observatórium Cheomseongdae.
foto: Martin FERENČÍK - BUBO Vyhliadka na hlavné mesto Soul z hory Namsan.
foto: Martin FERENČÍK - BUBO Brána Sungnyemun bola kedysi najdôležitejšou vstupnou bránou do mesta Soul.
foto: Martin ŠIMKO - BUB Soul je mesto, kde sa miešajú historické paláce s modernými mrakodrapmi.
foto: Martin ŠIMKO - BUBO Juhokórejská armáda s BUBO.
foto: Martin ŠIMKO - BUBO Folklórne múzeum v kráľovskom paláci.
foto: Martin ŠIMKO - BUBO Juhokórejská architektúra.
foto: Martin ŠIMKO - BUBO Liečivý ženšenový koreň. Kúpite si z neho vyrobený čaj?
foto: Martin ŠIMKO - BUBO Nočná N Soul Tower na vrch hory Namsan.
foto: Martin ŠIMKO - BUBO N Soul Tower
foto: archív BUBO Kráľovský palác Gyeongbokgung s farebnou výmenou stráži na hlavnej bráne.
foto: Martin ŠIMKO - BUBO Farebná výmena stráži.
foto: Martin ŠIMKO - BUBO Výhľad z Južnej do Severnej Kórey.
foto: Martin ŠIMKO - BUBO Posledná vlaková zastávka na hranici medzi dvomi Kóreami.
foto: Martin ŠIMKO - BUBO Juhokórejský vojenský výcvik.
foto: Martin ŠIMKO - BUBO Most zjednotenia.
foto: Martin ŠIMKO - BUBO Juhokórejskí vysmiati vojaci.
foto: Martin ŠIMKO - BUBO Demilitarizovaná zóna na 38. rovnobežke, je hranicou medzi Severnou a Južnou Kóreou.
foto: Martin ŠI Vstup do tretieho tunela, ktorý vykopali vojaci Severnej Kórey.
foto: Martin ŠIMKO - BUBO Do úzkeho tunela sa pôjdeme pozrieť.
foto: Martin ŠIMKO - BUBO Vitajte na ostrove Guam. Náš hotel sa nachádza na jednej z najkrajších pláží ostrova v zátoke Tumon. Bujná vegetácia a nekonečná zeleň vás doslova pohltí.
foto: archív BUBO Krištáľovo čistá voda a biele pieskové pláže. Zamilujete si to tu okamžite. 
foto: archív BUBO Ostrov Guam nie je iba o plážach, ale aj krásnych prírodných scenériách a vojnových historických pam Hilton Guam Resort & Spa kde spíme je dominantou zátoky Tumon. 
foto: archív BUBO Ideálne miesto na oddych. Zabudnite na svet okolo a užívajte si pláže Tichého oceánu. 
foto: archív Najkrajší výhľad na zátoku Tumon nájdete na mieste Puntan Dos Amantes - cíp dvoch milencov. 
foto: a Pokojné a tiché rieky si domáci obyvatelia zdobia plávajúcimi altánkami. 
foto: archív BUBO Spoznajte vnútrozemie ostrova a odvezte sa na vodopády Tarzan Falls, kde sa v tropickom podnebí príj Pohľady na číry oceán Vás nikdy neprestanú baviť. Sme obklopení Pacifikom z každej svetovej strany a Na ostrove nájdeme mnoho historických stavieb, ktoré pochádzajú ešte z obdobia Čamorov, pôvodných ob Západ slnka na ostrove Guam budete sledovať každý večer. Súhra farieb a tance oblakov vykresľujú nez Z Guamu prelietame na Pohnpei. Pôjdeme si pozrieť katolícku zvonicu. Ide o historickú vežu katolícke Kostol bol postavený v roku 1909 nemeckými misionármi. 
foto?: Martin Šimko – BUBO V meste nájdeme niekoľko kostolov s fascinujúcou architektúrou. 
foto?: Martin Šimko – BUBO Zahalené japonské tanky do tropických paliem, ktoré tu ostali po druhej svetovej vojne. foto?: Marti Prenajatou dopravou iba pre nás vyrážame na opačný koniec ostrova k mágiou zakliatemu Nan Madol s po Benátky Pacifiku, Nebeský útes, takéto prezývky charakterizujú pamiatku, ktorá Vám vyrazí dych. 
fot Cesta k Nan Madolu vedie cez husté mangrovy. 
foto?: Martin Šimko – BUBO ale aj cez krásnu bujnú džungľu, kde z času na čas narazíte na domácich obyvateľov. foto?: Martin Ši Poznáte tieto plody? Exotické plody stromu Pandanus na Vás čakajú. O exotické druhy ovocia sa tu budeme potkýnať na každom kroku. 
foto?: Martin Šimko – BUBO Každá papája obsahuje viac ako 500 neobjavených silných tráviacich enzýmov, ktoré podporujú činnosť Na ostrove Pohnpei sa budete cítiť ako by ste sa vrátili v čase. 
foto?: Martin Šimko – BUBO Budete sa cítiť ako objavitelia. Žiadne zátarasy, žiadni iní turisti, iba Vy a domáci, žijúci vo veľ Už ste niekedy kŕmili úhora vo voľnej prírode?
foto?: Martin Šimko – BUBO BUBO sprievodcovia vám takéto miesta ukážu. 
foto?: Martin Šimko – BUBO Spoločne absolvujeme výstup na hornatý ostrov Sokehs, naprieč hustou džungľou. foto?: Martin Šimko – Krásna krištáľová voda v okolí malých atolov s pokojnou ostrovnou atmosférou. 
foto?: Martin Šimko – Z vrchu skaly Sokehs na najvyššom bode ostrova vo výške 270 metrov si vychutnávame krásny výhľad na Úsmev sa tu nosí 24 hodín denne. 
foto?: Ľuboš Fellner – BUBO Čaká nás ďalší vyhliadkový let. Pristávame na vojenskom ostrove Kwajalein, ktorý je aj miestom vesmí Vyše tisíc koralových ostrovov a malých atolov na Marshallových ostrovoch. 
foto?: Martin Šimko – BU Najvyšší vrch tu má 3 metre, skoro žiadna pevnina. 
foto?: Martin ŠIMKO – BUBO Veľký zážitok a nádherné fotografie z lietadla alebo z dronu. 
foto?: Martin Šimko – BUBO Marshallové ostrovy skrývajú aj takýto unikát, ktorý si vychutnáme. Ponoríme sa za vrakom lietadla. Prenajatou loďou vyrážame okolo ostrovčekov a v štýle Robinsona Crusoe hľadáme ten najkrajší ostrov Opäť totálne iné ostrovy, než aké sme videli doteraz. 
foto?: Martin Šimko – BUBO Na panenskom ostrove Eneko si vychutnáme krásnu pláž. 
foto?: Martin Šimko – BUBO a šnorchlovať sa tu budeme medzi krásnymi koralmi. 
foto?: Martin Šimko – BUBO Autom prejdeme po jedinej asfaltke hlavného mesta okolo všetkých oficiálnych inštitúcii Majuro. 
fot Užívať si budeme na pokojnom súkromnom ostrove Eneko. foto?: Ľuboš Fellner – BUBO Súkromnou loďou s kapitánom odchádzame na rybačku do otvorených vôd Tichého oceánu. 
foto?: Martin Š Podarí sa nám uloviť väčšieho tuniaka ako naposledy? 
foto?: Martin Šimko – BUBO
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1307887
Cena od: 7 360 €
Príplatky od: 516 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

30.07.2024 15 dní First Minute 7 360 € +821 € odlet: Viedeň letecká
23.10.2024 15 dní First Minute 7 360 € +821 € odlet: Viedeň letecká
28.01.2025 15 dní First Minute 7 360 € +516 € odlet: Viedeň letecká
11.02.2025 15 dní First Minute 7 360 € +516 € odlet: Viedeň letecká
25.02.2025 15 dní First Minute 7 360 € +516 € odlet: Viedeň letecká
12.04.2025 15 dní First Minute 7 360 € +516 € odlet: Viedeň letecká
09.05.2025 15 dní First Minute 7 360 € +516 € odlet: Viedeň letecká
23.05.2025 15 dní First Minute 7 360 € +516 € odlet: Viedeň letecká
20.06.2025 15 dní First Minute 7 360 € +516 € odlet: Viedeň letecká
18.07.2025 15 dní First Minute 7 360 € +516 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Dobrodružná cesta, vďaka ktorej spoznáte hodnoty zaujímavých Kórejcov, okorenená tropickou dávkou exotiky v podobe ostrovov Mikronézie. Cesta, kde spoznáte najkonfuciánskejší národ s jedinečnou kultúrou a delikátnou kuchyňou vystriedaný za prírodný klenot Tichomoria v podobe ostrovov Guam, Pohnpei a Marshallové ostrovy. Tichý oceán skrýva tisícky malých rajských ostrovov, o ktorých nevieme takmer nič. Na tejto fantastickej ceste navštívime aspoň malý zlomok z nich a budete ich považovať za najväčšie cestovateľské skalpy, ktoré ste kedy ulovili.

1. deň:
Odlet z Európy a prelet do Pusanu. Pohodlný let renomovanými leteckými spoločnosťami. Chcete viac? Vyskúšajte business class.

2. deň:
Prílet do Južnej Kórey. Pusan je druhým najväčším mestom krajiny, položené na juhu Kórejského polostrova na brehoch Japonského mora. Program odštartujeme v kultúrnej dedine Gamčeon, ktorú kedysi vybudovali trestanci. Dnes je to miesto plné farieb, pouličného umenia a zaujímavých kaviarni. Vyhliadka na Diamantový most s modernými mrakodrapmi v pozadí.

3. deň:
Kjongdžu (Zlaté mesto) radí UNESCO medzi 10 najvýznamnejších pamiatok na svete. Bývalé hlavné mesto ríše Silla s tisícročnou kontinuitou, nazývané aj múzeum bez múrov. V parku Timuli budete obdivovať kráľovské trávnaté hrobky. Návšteva chrámového komplexu Pulguksa. Ide o najvýznamnejšiu pamiatku celej krajiny. Chrámy s modliacimi sa mníchmi, schodiská - mosty, ktoré sú národnou pamiatkou. Prechádzka peknou prírodou k malej jaskyni Sokkuram, v ktorej uvidíte nádhernú bielu sochu Budhu. Toto miesto patrí medzi 3 najcennejšie pútnické miesta všetkých budhistov. Obidve tieto pamiatky spadajú pod ochranu UNESCO a dajú Vám prehľad o kórejskej histórii.

4. deň:
Našim privátnym transferom sa presúvame naprieč celou Južnou Kóreu až na sever do hlavného mesta Soul. Mesto, kde sa miešajú historické kráľovské paláce s modernými výškovými budovami. Veľkolepé nákupné centrá a labyrint ázijských trhov. Najskôr navštívime rezidenciu dynastie Čoson (1392 -1910) v paláci Gyeongbokgung s farebnou výmenou stráži. Nazrieme tu do múzea folklóru. Namdaemun je najväčším trhoviskom krajiny, kde ochutnáme ženšen, ktorý do Kórei chodili odjakživa kupovať aj Číňania. Starobylá brána mesta Sungnyemun je označovaná ako národná pamiatka číslo jedna. Výhľad na mesto, nočný rozsvietený Soul, gurmánske hody a večerný Soul.

5. deň:
Dnes navštívime najstráženejšiu hranicu na svete so skratkou DMZ. Demilitarizovaná zóna leží na 38. rovnobežke a je jednou z posledných svetových pamiatok studenej vojny. Spoločne nazrieme do jedného z vykopaných tunelov, ktorým sa chceli Severokórejčania prekopať do Južnej Kórei a nečakane na nich zaútočiť. Najsevernejšiu vlakovú stanicu Južnej Kórei a miesto odkiaľ ďalekohľadmi dovidíme do Severnej Kórei. Hľadať tam budeme najväčšiu vlajku na svete. Cestu absolvujeme špeciálnym vozidlom. Uvidíme vojakov severokórejskej armády? Ak nie, musíte sa s nami vybrať na zájazd Severná Kórea.

6. deň:
Rozlúčime sa s Južnou Kóreou a letíme na rajský ostrov v Tichom oceáne - Guam. Po 4 a pol hodinovom lete sa dostaneme na najväčší ostrov súostrovia Mariány. Spíme v 5* hoteli, ktorý sa nachádza v zátoke Tumon Bay, necelých 15 minút jazdy autom z medzinárodného letiska Antonia Borja Won Pata. Hotel má výbornú lokalitu, vlastný vonkajší bazén a krásnu privátnu pláž. Izby sú kompletne vybavené klimatizáciou, WC, fénom, kúpeľňou, kávovarom, chladničkou, trezorom a balkónom. V cene nie je žiadna strava a stravovať sa môžete priamo v hotelovej reštaurácii alebo jeho blízkom okolí. Usmiaty hotelový personál je tu vždy veľmi ochotný a nápomocný. Zoznámenie sa s okolím.

7. deň:
Guam je najväčším ostrovom Mikronézie so stálym tropickým podnebím počas celého roka. Hneď ráno vyrážame na okruh ostrovom. Severná časť ostrova je koralového pôvodu a nížinatá, južná je sopečného pôvodu a hornatá. Po 2. svetovej vojne, až do roku 1974 tu žil zakopaný v bunkri japonský vojak. Nevedel, že už 28 rokov je po vojne. No podľa nás v CK sa mu len páčilo na ostrove, ktorý je najbližšie k Mariánskej priekope (svetový Antieverest s hĺbkou 10 920 metrov). V absolútnej tme a pri obrovskom tlaku tu žijú mnohé záhadné živočíchy s velikánskymi očami, o ktorých vedci dodnes vedia minimum. Na ostrove sídli vojenská letecká a námorná základňa USA. Brunch si dáme v Jeffovej pirátskej reštaurácii na vzdialenom juhovýchode ostrova. Z vyhliadky dvoch zaľúbencov si vychutnáme západ slnka nad najznámejšou zátokou Tumon s najkrajšou plážou ostrova, kde sa nachádza aj náš luxusný hotel. Večer prechádzka po vysvietenej ulici preplnenej značkami ako Gucci, Rolex, Chanel, Louis Vuitton, Hermes. Je steak, ktorý ochutnáte na večeru, tým najlepším vo vašom živote? 

8. deň:
Z Mariánskych ostrovov prelietame na Karolíny. Dnes absolvujeme prelet do federatívnych štátov Mikronézie letom, ktorý domáci prezývajú "the Island Hopper". Odlieta sa z amerického ostrova Guam a jeho finálnou destináciou je Havaj. Let ma celkovo 6 medzipristátí na exotických ostrovoch roztrúsených v Mikronézii. V CK využívame nakombinovanie tohto zaujímavého letu a na vybraných ostrovoch v Mikronézii sa preto vieme zdržať niekoľko dní. Pristaneme najskôr v štáte Chuuk, následne preletíme na POHNPEI, ktorý je najväčším a najhornatejším ostrovom spolkového štátu federatívneho štátu MIKRONÉZIE. Úplne iný svet! Pozor na hlavu, padajú kokosy! Máme 3 plné dni na objavovanie jedného z najexotickejších miest, aké ste kedy navštívili. Ako prvé si pôjdeme pozrieť mesto Kolonia, kde sa nachádza zrúcanina kostola, ktorý bol postavený nemeckými misionármi. Zahalené japonské tanky do tropických paliem, ktoré tu ostali po druhej svetovej vojne.

9. deň:
Prenajatou dopravou iba pre nás vyrážame na opačný koniec ostrova k mágiou zakliatemu Nan Madol s pohnutou minulosťou. Benátky Pacifiku, Nebeský útes, takéto prezývky charakterizujú pamiatku, ktorá Vám vyrazí dych. Postavili ho Gréci pred 2300 rokmi? Alebo dvaja bratia, zakladatelia dynastie Saudeleur, ktorých posledný vládcovia boli málo obľúbený, kvôli praktizovaniu kanibalizmu. Aj napriek tomu vládli 500 rokov. Na Tahiti nič takéto nenájdete. Archeológovia hovoria, že viactonové kamene prepravovali z ostrova, ktorý je hodinu letu. Vtedy však lietadlá nemali... Budete sa cítiť ako objavitelia. Žiadne zátarasy, žiadni iní turisti, iba Vy a nedozerný oceán. Všetci si zaplávame pod vodopádom na opačnej strane ostrova. Ubytovanie je tu jednoduché, aj keď opäť najlepšie v celom štáte.

10. deň:
Výstup na hornatý ostrov Sokehs. Z najvyššieho vrchu ostrova vo výške 270 metrov si vychutnávame krásny výhľad na celý ostrov. Malé domorodé domčeky, bujná príroda. Mango, kokosové palmy, taro, jackfruit, noni (weipwul) a chlebovník. O exotické druhy ovocia sa tu budeme potkýnať na každom kroku. Hala ovocie, ako sa často krát prezývajú plody stromu Pandanus, tu dorastajú do obrovských rozmerov a hustá džungľa jedného z najkrajších tropických ostrovov sveta. Zažijeme prípravu magického nápoja sakau, ktorý opäť všetci ochutnáme. Ide o nápoj, ktorý nám ochromí telo, ale myseľ budeme mať čistú a jasnú. Prejdeme hlavné mesto Palikir, odkiaľ sa vládne štátu (FSM) na ploche 3 000 km2. Ako vyzerá parlament bývalých ľudožrútov a jeden z posledných matriarchátov sveta? Ukážeme Vám miesto, kde žijú v miestnej rieke dvoj až trojmetrové úhory a Vy ich budete môcť nakŕmiť malými makrelami vo voľnej prírode.

11. deň:
Ďalší vyhliadkový let. Pristávame na vojenskom ostrove Kwajalein, ktorý je aj miestom vesmírneho výskumu. Na tomto ostrove je prísny zákaz fotiť aj z lietadla. Krátke medzipristátie a následne preletíme na super exotické Marshallove ostrovy. Vyše tisíc koralových ostrovov a malých atolov. Veľký zážitok a nádherné fotografie z lietadla. Na túto cestu Vám odporúčame zobrať si so sebou dron. Opäť totálne iné ostrovy, než aké sme videli doteraz. Najvyšší vrch tu má 3 metre, skoro žiadna pevnina. Autami prejdeme po jedinej asfaltke hlavného mesta okolo všetkých oficiálnych inštitúcii Majuro.

12. deň:
Prenajatou loďou vyrážame okolo ostrovčekov a v štýle Robinsona Crusoe hľadáme ten najkrajší ostrov sveta. Ponoríme sa za vrakom lietadla a vrtuľníka na dno pokojnej lagúny. Väčšina z Vás to dokáže. Na panenskom ostrove si vychutnáme krásnu pláž, šnorchlovanie pri koraloch a užívať si budeme pokoj na súkromnom ostrove Eneko. Pri odlive sa viete pešo prejsť medzi jednotlivými maličkými, panenskými atolmi. Bude vás to lákať na takúto prechádzku, ale pozor - buďte opatrní a sledujte si čas. Naspäť sa musíte dostať pred príchodom prílivu. Ten býva taký vysoký, že prechodnú cestu medzi atolmi zaplaví, a taký silný, že lode s motorom sa cezeň majú problém sa dostať. Nemáte šancu ho preplávať.

13. deň:
Dnes odchádzame súkromnou loďou s kapitánom na rybačku do otvorených vôd Tichého oceánu. Loď je vybavené niekoľkými udicami, s extrémnou tvrdosťou a profesionálnymi navijakmi na morské ryby. Podarí sa nám uloviť väčšieho tuniaka ako naposledy? Alebo ulovíte krásnu rybu Wahoo? 

14. deň:
Lúčime sa s exotickým Pacifikom a odlietame dlhým letom do Európy. 

15. deň:
Prílet domov

Krajiny

Zobraziť všetky »

 

„Cestovanie je jediná vec, ktorú si kúpiš a spraví ťa bohatším.“ ~ neznámy autor

Facebook Elegance Travel Instagram Elegance Travel

Zasielanie noviniek

Váš E-mail::

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Sme členom združenia

Partneri