Lisabon, európske San Francisco LETECKY

Destinácia: Portugalsko, Stred, Lisabon
Kód zájazdu: 1323957
Cena od: 649 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Eurovíkendy

Výber termínu

25.10.2024 4 dni First Minute 649 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Lisabon - európske San Francisco, práve takúto prezývku má hlavné mesto Portugalska vďaka historickým električkám a veľmi podobnému mostu Ponte 25 de Abril. Na druhej strane rieky Tejo nájdete týčiacu sa sochu Krista inšpirovanú brazílskym Rio de Janeirom. 
Poďte s nami objaviť mesto moreplavcov - Lisabon a zažite veci, ktoré k Portugalsku neodmysliteľne patria - ochutnajte portské víno, ku ktorému si objednajte syr azeitao, obdivujte farebné kachličky azulejos, ktoré zdobia mnoho domov,  prechádzajte sa starobylými uličkami Alfamy alebo Bairro Alto a kochajte sa výhľadmi na mesto a Tejo.
Zažite vzrušujúcu atmosféru Lisabonu, mesta, ktoré je najzápadnejšou metropolou Európy. V prípade záujmu sa môžete zúčastniť vystúpenia melancholického fada naživo v niektorom z podnikov, ktoré sú fadu zasvätené.

Program
1.deň:

odlet do Lisabonu, presun na hotel. Ubytovanie. Presun k najstaršiemu chrámu Lisabonu katedrále Sé. Tu môžete uvidieť aj slávnu lisabonskú električku, ktorá je neodmysliteľným symbolom Lisabonu, tak ako v Londýne červený autobus doubledecker.Po prehliadke katedrály prejdete na najväčšie a najkrajšie námestie Lisabonu – Placa de Comercio, ktoré prezývajú aj "námestie čierneho koňa".Neskôr zamierite na Námestie Rossio, kde sa v minulosti konali býčie zápasy, rôzne slávnosti, ale aj upaľovanie kacírov. Na severnej strane námestia je situované aj divadlo Teatro Nacional Dona Maria II. Cestou k starej štvrti Bairro Alto uvidíte výťah Santa Justa, ktorý je umeleckým dielom a nachádza sa v priamo v centre Lisabonu.
Vo večerných hodinách voľný program v uliciach tradičnej a bezpochyby najmalebnejšej štvrti Bairro Alto, kde nájdete rôzne bary, reštaurácie a je to najlepšie miesto, kde môžete posedieť pri poháriku vína.

2.deň:
po raňajkách sa vydáte sa k impozantnému hradu Castelo de Sao Jorge. Prechádzka spletitou sieťou krátkych uličiek, kde návštevníkov lákajú početné reštaurácie a krčmičky je nezabudnuteľným zážitkom. V Lisabone nájdete aj veľa obchodov s konzervami Conserveira, kde budú pestré rybie konzervy skutočnou pastvou pre oči a poslúžia aj ako typický suvenír. Taktiež tu nájdete výborné vinárne s pravým portským vínom. Môžete víno nielen ochutnať, ale si ho aj kúpiť. Voľný program. V prípade záujmu možnosť večere v niektorej z reštaurácií, kde hrá fado. V neskorších večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.

3. deň:
v dnešný deň uvidíte štvrť Belém, odkiaľ vyplávali portugalskí moreplavci za svojimi zámorskými objavmi. Zbadáte symbol Lisabonu vežu Torre de Belém, ktorá bola niekdajšia veža a maják.
Toto majstrovské dielo v interiéri chránenom 3,5 m hrubým múrom ukrýva kráľovské komnaty a väznicu. Z veže je tiež fantastický výhľad na mesto. Neďaleko stojí pamätník objaviteľov, ktorý pripomína slávu portugalských moreplavcov. Pozriete si aj Hieronymov kláštor, ktorý je symbolom neuveriteľného bohatstva, ktoré Portugalsko nadobudlo z podmanených kolónií.
Stojí na mieste, kde sa modlil Vasco de Gama pred vyplávaním do Indie. V prípade záujmu možnosť navštíviť ( v prípade časových možností) múzeum námorníctva a určite odporúčame múzeum kočiarov, ktoré je najobľúbenejším múzeom v Lisabone vďaka nádherným a bohato zdobeným historickým kočiarom. Skutočná pastva pre oči.
Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.


4.deň:
po raňajkách individuálne voľno. Odlet z Lisabonu.


Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu Viedeň- Lisabon - Viedeň
letiskové a servisné poplatky
služby overeného sprievodcu počas celého zájazdu
sprievodca je k dispozícii od transféru mikrobusom z Bratislavy
prehliadku Lisabonu
3 x hotelové ubytovanie v min. 3* hoteli
3 x raňajky
1 x príručná batožina do 5kg ( 35 x 20 x 20 cm )
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
v prípade záujmu možnosť zabezpečiť transfér Bratislava - Viedeň - Bratislava 35 € / osoba
transfér z letiska na hotel a späť - cca 20 € / osoba
príručná batožina do 10 kg ( 55 x 40 x 20 cm) + priority boarding - 45 € / spiatočný let
pobytová taxa v hoteli cca 3 € / osoba/ noc ( platí sa priamo v hoteli )
príplatok za jednolôžkovú izbu 65 € / osoba / noc
Lisbon card - 21 - 44 € / dospelá osoba ( podľa počtu dní )
San Jorge Castle - 8,5 € / dospelá osoba, 5 € / študenti, deti do 10 rokov / zadarmo
Torre de Belém -6 € / dospelá osoba, 3 € / osoby nad 65 rokov
námornícke múzeum - 5 € / dospelá osoba, 2 € / osoby do 18 rokov
múzeum kočiarov - 8 € / dospelá osoba
lístok na metro - 1,45 € / jedna jazda
celodenný lístok na metro / električku - 6,30 € 
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Lisabon

 

„Cestovanie je jediná vec, ktorú si kúpiš a spraví ťa bohatším.“ ~ neznámy autor

Facebook Elegance Travel Instagram Elegance Travel

Zasielanie noviniek

Váš E-mail::

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Sme členom združenia

Partneri