Z Quebecu do New Yorku

Quebec City - Chateau Frontenac, ikonická stavba mesta /uploads/usr/3452/usa/1017265-niagara-falls-usa.jpg Quebec City - Posledné opevnené mesto severne od Mexika Montreal - Panoráma downtownu Montreal - Historická časť Place d´Armes a bazilika Notre Dame Ottawa - Hlavné mesto Kanady Ottawa - Kanadský parlament s Peace Tower Toronto - nočný downtown Toronto - CN Tower, stále jedna z najvyšších stavieb sveta Niagarské vodopády - Dotknite sa vody Niagarské vodopády - Podkova (Horseshoe), hlavný vodopád Niagary Niagarské vodopády - Najznámejšie vodopády Ameriky Najnovším hitom sú lety vrtuľníkom ponad New Yorkom s otvorenými dverami. Dáte to? New York - Central park je kus prírody uprostred mega mesta New York - Prejdite sa Brooklynským mostom New York - Slávny Empire State Building a Chrysler Building v pozadí Manhattan z vody New York - Symbol slobody v USA New York - Výhľad z Empire State Building New York - Yellow taxi sú všade New York - Dolný Manhattan a kľudná East River
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1333640
Cena od: 3 700 €
Príplatky od: 502 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

15.06.2024 11 dní First Minute 3 950 € +502 € odlet: Viedeň letecká
07.08.2024 11 dní First Minute 3 950 € +502 € odlet: Viedeň letecká
14.09.2024 11 dní First Minute 3 990 € +502 € odlet: Viedeň letecká
08.10.2024 11 dní First Minute 3 700 € +502 € odlet: Viedeň letecká
25.10.2024 11 dní First Minute 3 700 € +502 € odlet: Viedeň letecká
09.11.2024 11 dní First Minute 3 700 € +502 € odlet: Viedeň letecká
13.04.2025 11 dní First Minute 3 790 € +502 € odlet: Viedeň letecká
27.04.2025 11 dní First Minute 3 790 € +502 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

S láskou pripravená cesta, ktorá vedie naprieč východným pobrežím Severnej Ameriky. Z chladných plání provincie Quebec cez najdôležitejšie mestá Kanady a USA.

1. deň:
Odlet z Európy do Kanady. Po prílete presun z letiska v Montreale do hotela. Oddych po ceste a aklimatizácia na časový posun.

2. deň:
Celodenný výlet do Quebecu. Ráno začneme prírodou. Prejdeme sa po visutom moste ponad najvyššie vodopády v provincii Québec, Chute Montmorency. Nie sú tak mohutné ako Niagara, ale majú svoje čaro. Od vodopádov sa presunieme do centra mesta. Prehliadku začneme v novom meste pri parlamente provincie Québec. Okolo Citadely, vojenského opevnenia z čias britskej nadvlády, sa dostaneme na promenádu v starom, hornom meste. Tu stojíme pred Château Frontenac, jedným z najfotografovanejších hotelov na svete. Pomaly sa z horného mesta prejdeme do dolného mesta, kde nás čaká Place Royale s malým kostolíkom Notre Dame des Victoires z konca 17. storočia. Na nástennej maľbe nájdeme odvolávku na Slovensko a v reštaurácii U bláznivého prasiatka si dáme geniálnu francúzsku cibuľovú polievku a tie najlepšie bravčové rebierka na svete. Rebierka sú jemne zaúdené a dopečené v javorovom sirupe, nič tradičnejšie v Kanade nenájdete. Podvečerný voľný čas je určený na nákupy a užívanie si príjemnej atmosféry tohto stredoveko pôsobiaceho mesta, ktoré má ako jediné zachovalé opevnenie severne od Mexika. Québec je mesto, ktoré bolo založené v roku 1608 a história tu na Vás skutočne dýcha.

3. deň:
Centrum mesta Montreal sa skladá z troch častí. Staré mesto, nové mesto a mesto podzemné. V starom meste sa zachovalo niekoľko pekných historických budov. Väčšina z nich sa nachádza medzi radnicou a námestím Place d`Armes. Z nábrežia prístavu, ktoré sa mení na oddychovú zónu, je pohľad na zaujímavý architektonický počin. Habitat 67 bol navrhnutý a postavený ako súčasť veľtrhu Expo 67. Nové mesto je taktiež zaujímavé z architektonického hľadiska. Snúbi sa tu staré s novým, vysoké s nízkym. Tu nájdete námestie celoročne pripravené na festivaly a koncerty, obchodnú ulicu s tovarom zo všetkých odvetví a reštaurácie a bary. Niekde medzi starým a novým mestom je Chinatown. Nové mesto nie je ale všetko, čo sa tu nachádza. Montreal je známy svojimi studenými zimami. Bežne tu teplota klesá na -35°C a vtedy nechcete chodiť po vonku. Preto je tu vybudované najrozsiahlejšie podzemné mesto na svete. Viac ako 30 km podzemného systému prepája budovy a nákupné centrá na povrchu. My sa samozrejme prejdeme aj touto časťou mesta. Pozrieme sa na Olympijský komplex z roku 1976. Deň zakončíme v jednej z vychytených reštaurácii, či už na steaku, alebo na inej dobrote.

4. deň:
Hneď po raňajkách sa vydáme na vyhliadku na mesto, na kopec, ktorý dal mestu meno. Mont Royal (Mont Real po francúzsky) je veľký park uprostred mesta a je z neho pekný pohľad na downtown a aj za hranice ostrova Montreal, ktorý sa nachádza na Rieke sv. Vavrinca. Neďaleko je Oratórium sv. Jozefa, najväčší kanadský kostol. Vo vnútri uvidíte, čo ste ešte pravdepodobne nevideli v žiadnom inom. Do OTTAWY to máme 2 hodiny jazdy. Dáme si rýchly obed a ideme si pozrieť kanadský parlament. Je voľne prístupný okrem dôležitých štátnych sviatkov a výnimočných situácií. Budova postavená v neogotickom štýle na začiatku 20. storočia má veľa zaujímavých zákutí a perlou komplexu je knižnica, ktorá ako jediná prežila požiar v roku 1916. Tu sa pozrieme na mesto z Peace Tower, dominanty hlavného bloku komplexu. Z parlamentného vŕšku sa okolo systému plavebných komôr na Rideau kanáli dostaneme k Château Laurier, národnej galérii so známou sochou Mamana, k jedinečnému drevenému kostolu Notre Dame až na Byward market, miesto pôvodného starého mesta a chudobnej štvrte starej Ottawy.

5. deň:
Dnes nás čaká najväčšie mesto Kanady a štvrté najväčšie mesto Severnej Ameriky – TORONTO. Centrum mesta pripomína malý New York. Úžasné kozmopolitné mesto, kde najrozličnejšie národnosti žijú spokojne vedľa seba. Na Yonge street, ktorá bola označovaná ako najdlhšia ulica na svete (do roku 1999 v Guinessovej knihe rekordov 1.896 km), má v skutočnosti „iba“ 56 km a je to hlavná tepna mesta. Dnes máme ale na pláne vyviezť sa na najvyššiu vežu západnej pologule. CN Tower má hornú vyhliadku vo výške 447m a momentálne je to piate najvyššie miesto, kam sa dostanete na vyhliadku. Tento rekord držala od roku 1976 do roku 2010, pokiaľ nebola otvorená Burj Khalifa v Dubaji. Ideálne je počkať si na zotmenie a pozrieť sa na mesto z tejto perspektívy aj po rozsvietení svetiel. Dáme si dobrú večeru v Distillery district, alebo v Barberian´s steak house?

6. deň:
Včera sme sa prešli po biznis štvrti mesta, pozreli sme sa na mesto z vtáčej perspektívy a dnes sa prejdeme po tej staršej časti. Pozrieme sa na budovu parlamentu provincie Ontario, povieme si niečo o meste a krajine ako takej a po University avenue sa dostaneme k najstaršiemu zachovanému domu v Toronte. Prejdeme sa záhradou bývalého súdu a ochutnáme najlepší kanadský hot-dog v Amerike pred radnicou. Kto bude mať chuť a náladu, môže sa postaviť do radu na najlepší cheescake na svete u strýčka Tetsu. Budete s tým súhlasiť? V rámci voľného doobedného programu máte možnosť navštíviť Hokejovú sieň slávy a odfotiť sa s originálom Stanleyho pohára. Už naobedovaní sadneme do áut a popri brehu Ontárijského jazera sa dostaneme k Niagarským vodopádom. Sú považované za jedny z troch najkrajších na svete. Poviete si aj Vy, že vskutku patria k Viktóriiným vodopádom a k Iguazú? Budeme tu mať čas si ich poriadne vychutnať. Plavba loďkou je najpopulárnejšia aktivita, ale sú tu aj ďalšie možnosti. Príjemné a zábavné 4D kino „Furry“, cesta tunelom poza vodopády a vyhliadková plošina priamo pod dopadajúcou vodou alebo vyhliadková veža Skylon. Vodopády sú každý večer osvetľované a je to iný pohľad na toto svetoznáme miesto.

7. deň:
Hneď po raňajkách prekročíme hranicu do USA. Nastúpime na diaľnicu a tá nás dovedie až do mesta, ktoré nikdy nespí. Samotná cesta trvá približne 8 hodín a vedie cez štát New York a New Jersey. Krásna cesta mierne hornatou a lesnatou krajinou sa nám ale môže trošku predĺžiť na vstupe na Manhattan. Každý pozná zábery s upchatými ulicami, žltú záplavu taxíkov, plné chodníky ľudí. Staneme sa súčasťou tohto živého organizmu hneď od začiatku. Po ubytovaní budeme mať ešte šancu si užiť večerný New York. Times square, známe ako pupok sveta, je plné deň-noc, alebo si pôjdete užiť výhľad z Empire State Building. Sme v meste, ktoré nikdy nespí, tak hurá doňho. NEW YORK, NEW YORK.

8. deň:
Dnes nás čaká spoločná prehliadka Manhattanu. Keďže každý má šancu si vybrať hotel, ktorý mu najviac vyhovuje, pozbierame sa z hotelov a prehliadku začneme na dolnom Manhattane. Z Battery parku je výhľad na Ellis Island a na Sochu slobody. Okolo najstaršieho parčíku v New Yorku a soche útočiaceho býka sa prejdeme k pravdepodobne najbohatšiemu kostolíku na svete, kostolu Trinity. Táto farnosť vlastní väčšinu pozemkov pod Wall street. Pozrieme sa na pamätník 9/11 - miesto, kde stáli Dvojičky svetového obchodného centra. Prejdeme sa po Wall street a povieme si niečo o tomto „divokom“ mieste, ktoré sa mnohokrát stalo predlohou filmov. Na tejto nenápadnej ulici sa robí jeden z najväčších finančných obchodov na svete. Wall street nás dovedie k East river a k vyhliadke na Brooklynský most. Z dolného Manhattanu sa presunieme na horný. V tejto časti sa nachádza slávny Central park s chronicky známymi miestami. Dakota building, Strawberry fields, Trumpove klzisko a Hotel Plaza. To všetko je tu pokope. Pri hoteli Plaza začína známa nákupná zóna Piatej avenue. Na Piatej je nádherne a bohato vyzdobený Kostol sv. Patrika a naproti Rockefellerove centrum. Neďaleko je Grand Central station so svojimi preslávenými hodinami a zaujímavou výzdobou stropu. Lekárka Ava Londonová sa stala závislá na sociálnych médiách a Internete. Viac sa dočítať v knihe Robin Cook- Šarlatáni. Deň ešte neskončil a v meste je čo preskúmavať. Večer sa môžete iba prechádzať po uliciach, nakupovať, užiť si nočného života v nespočetných baroch a puboch, ísť na vyhliadky, alebo do niektorého z divadiel na Broadway.

9. deň:
Aby sa nám trošku zmenil pohľad na mesto, pôjdeme si Manhattan pozrieť z vody. Plavba nás zoberie po rieke Hudson k soche Slobody, okolo dolného Manhattanu do East river a popod mosty Brooklyn, Manhattan a Williamsburg k centrále OSN (plavba je fakultatívna). Budete mať šancu pofotiť a pozrieť si mesto z iného uhlu. Po tejto plavbe, ktorá trvá dve hodiny máte ešte dostatok času na vlastný program v meste. V New Yorku je možností neúrekom a za jednu pár dňovú návštevu všetko nestihnete. Určite si ale toto mesto zamilujete, ako drvivá väčšina z 65 miliónov návštevníkov, ktorí sem ročne zavítajú. Zvyšok dňa strávite podľa svojej chuti a nálady či už nákupmi, galériami alebo relaxom v Central Parku.

10. deň:
Priestor na posledné naplnenie nákupných tašiek, individuálne dopozeranie atrakcií, zamávame Times Square a poobede transfer na letisko, odlet domov a prílet ďalší deň.

11. deň:
Prílet domov.

Krajiny

Zobraziť všetky »

 

„Cestovanie je jediná vec, ktorú si kúpiš a spraví ťa bohatším.“ ~ neznámy autor

Facebook Elegance Travel Instagram Elegance Travel

Zasielanie noviniek

Váš E-mail::

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Sme členom združenia

Partneri