Veľký letecký okruh Áziou

/uploads/galleries/4922/velky-letecky-okruh-aziou.jpg Chrám Wat Arun patrí k najkrajším pamiatkam Bangkoku Magický Angkor Wat je kambodžskou pamiatkou číslo jedna Najvyššie dvojičky sveta z malajského Kuala Lumpur vyrazia dych Bohatý sultanát Brunej so svojim hlavným mestom Stretnutie s orangutanmi na ostrove Borneo Mount Kinabalu je najvyšším vrcholom celej Malajzie Borneo je domovom obrovského kvetu menom raflézia Budeme sledovať čerstvo vyliahnuté korytnačky Golf si treba zahrať v polovičke našej cesty. Čaká nás green na Borneu! Svet fascinujúcej prírody a Korytnačí ostrov Filipínske jeepney sa stalo symbolom krajiny Jeden z divov sveta v podobe filipínskych ryžových polí Ryžové políčka na Filipínach sú fascinujúcim dielom ľudských rúk Umlátime si vlastnú ryžu a tú si potom spoločne s miestnymi vychutnáme. Nič nie je lepšie ako autent Stretnutie s kmeňom Ifugao nás prehodí do iného storočia Veselé Filipínčanky Exotika cesty sľubuje nezabudnuteľné zážitky Vo veľkonočnom termíne unikátne Ukrižovanie Krista Máme VIP lístky Vďaka kasínam prezývajú Macao Las Vegas Ázie Loďou sa presúvame z Macaa do Hongkongu Supermoderný Hongkong so svojimi mrakodrapmi z Victoria Peak
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1333962
Cena od: 5 960 €
Príplatky od: 866 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

07.07.2024 24 dní First Minute 5 960 € +866 € odlet: Viedeň letecká
10.11.2024 24 dní First Minute 5 960 € +866 € odlet: Viedeň letecká
31.03.2025 24 dní First Minute 5 960 € +866 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Neuveriteľný rozsah krajín, pestrosť kultúr, bohatstvo pamiatok. Angkor Wat, kŕmenie orangutanov, pozorovanie korytnačiek, či návšteva kasín Macaa na jednej ceste. Z Bangkoku do Hongkongu a v jarnom termíne križovanie Ježiša Krista na Filipínach. Špecialita, ktorej sa nedá odolať.

1. deň:
Odlet z Viedne na veľkú cestu Áziou.

2. deň:
Ubytovanie v absolútnom centre vedľa Kráľovského paláca a známej ulice Khao San, ktorá nikdy nespí. Užijeme si BANGKOK a rozpovieme si prvé príbehy o budhizme či histórii Krajiny úsmevov. Čaká nás najväčší ležiaci Budha celého Thajska v chráme Wat Pho, preplavíme sa lodičkami po kráľovskej rieke Chao Praya k chrámu Wat Arun. Pomalá aklimatizácia, prvé sladké ananásy, pad thai či zelené kari alebo divoké bary Patpongu. Ešte len začíname a už sme plní zážitkov!

3. deň:
Odlet do exotickej Kambodže. Privíta nás PHNOM PENH, hlavné mesto a niekdajšie bývalé francúzske mesto s koloniálnym šarmom ležiace na sútoku bájneho Mekongu a rieky Tonle Sap.

4. deň:
V hlavnom meste pohľadáme niekoľko zážitkov. Prejdeme sa nádvorím Kráľovského paláca, kde dodnes žije jediný monarcha sveta hovoriaci po česky. Nahliadneme do unikátneho chrámu plného Budhových sôch a v chýrnom väzení S-21 si povieme o pohnutej histórii tejto krásnej krajiny. Kto to bol Pol Pot a prečo vyvraždil takmer polovicu národa. Príbehy Červených khmérov a ak budeme mať šťastie stretneme niekoho, kto si všetky tieto veci pamätá. Prechádzka promenádou a výhľady na Mekong. Národné múzeum plné histórie a fascinujúce trhovisko plné exotiky, tropického ovocia a jedla. Skončíme večer v niektorom z miestnych barov a ponaháňame rikše?

5. deň:
Opustíme Phnom Penh a smerujeme do mesta SIEM REAP. Prechádzame po zemi nádherným kambodžským vidiekom, aby sme poznali krajinu a mohli si vychutnať pohľady na ňu. Podvečerný príchod a hneď sa ponoríme do víru diania na slávnej Pub Street s kambodžskými pochúťkami či oroseným pivom Angkor.

6. deň:
Celodenná prehliadka najkrajšej stavby na našom putovaní. Magický ANGKOR WAT. Vychutnáme si každý detail, ktorý táto fascinujúca pamiatka ponúka a zistíme prečo je taká rozprávková. Prejdeme sa ruinami neskutočného Bayonu s tajomnými tvárami, dozvieme sa na čo slúžila Slonia terasa a stratíme sa medzi fantastickými stromami, ktoré nahlodali za stáročia chrámové steny Ta Phrom (slávny vďaka filmu Tomb Raider). Tento deň je jeden z vrcholov našej cesty! Zalietate si balónom? Skúsite zjednávať na trhovisku v Siem Reap?

7. deň:
Odlet do KUALA LUMPUR. Prvý dotyk s ázijskou modernou. Hypermoderné hlavné mesto Malajzie. Mesto, kde sa na jednom mieste stretáva malajská, čínska, indická aj britská kultúra. Slávne dvojičky Petronas (452 m), námestie Merdeka s obrovskou vlajkou a koloniálnou architektúrou. Bahenný sútok – doslovný preklad Kuala Lumpur, miesto sútoku dvoch riek Klong a Gombak, medzi ktorými sa nachádza rozprávkovo krásna mešita Jamek. Porovnáme si ju s mešitou Negara, pozrieme si koloniálne perly architekta Hubbocka a ochutnáme rôzne druhy malajskej kávy. Skúsili ste niekedy kávu s chuťou durianu? Panorámu mesta si užijeme z vyhliadkovej veže Menara. Nákupy, oddychovanie pod Dvojičkami alebo v čínskej štvrti s bazárovými uličkami.

8. deň:
Odlet smer BRUNEJ – exotický mini štátik na ostrove Borneo. Nulové dane, žiadny priemysel, len samá ropa. Jeden z najzazobanejších štátov sveta s modernou architektúrou. Brunejský sultán patrí medzi najbohatších ľudí na svete, má najväčšiu zbierku áut, záľubu v póle a vrtuľníkoch. Ako narodeninové darčeky kupuje aj lietadlá. Prvé nádychy brunejskej exotiky a zaujímavá večera miestnej kuchyne.

9. deň:
Počas prehliadky hlavného mesta BANDAR SERI BEGAWAN uvidíme nádhernú a modernú mešitu sultánovho otca, nazrieme do múzea plného zaujímavostí o sultanáte a na miestnom trhovisku pohľadáme brunejské sladkosti, ovocie, aké sme ešte nevideli a samozrejme čo to ochutnáme. Sultán býva v obrovskom paláci a my sa na neho pôjdeme pozrieť. Po skvelom obede nás čaká návšteva plávajúcej dediny Kampong Ayer, ktorú dodnes obýva až 10% obyvateľov Bruneja. Prečo je to tak? Domy na koloch, drevené chatrče a najbohatší panovník sveta? Totálna exotika.

10. deň:
Nalodíme sa na trajekt a plavíme sa po severnom pobreží Bornea až do hlavného mesta ostrovnej Malajzie – KOTA KINABALU. Ubytujeme sa a prejdeme sa mestom, ktoré Briti volali svojho času Jesselton. Vysvetlíme si prečo. Večeru strávime na vynikajúcom pouličnom markete, kde sa podáva ten najlepší streetfood Bornea.

11. deň:
Odlet do mesta SANDAKAN na východnej strane severného Bornea. Málo navštevované miesto je skvelým východzím bodom k návšteve unikátnej rezervácie orangutanov v Sepiloku. Pracovníci centra tu pripravujú mladé orangutany na návrat späť do voľnej prírody a my budeme mať šancu vidieť tieto krásne zvieratá v ich prirodzenom prostredí. Prečo je orangutan symbolom Bornea? Povieme si o nich viac a tým najväčším zážitkom bude určite pozorovanie orangutanov počas prikrmovania. Borneo je plné unikátnych zvierat a tak sa pozrieme aj na malé medvede malajské, typické pre tieto končiny. Čo predstavoval „Pochod smrti“ a kam viedol? Aj to sa dozviete v Sandakane. Nakupovanie exotického ovocia na miestnom trhovisku a príjemný oddych.

12. deň:
Cesta naprieč Borneom, aby sme sa vrátili nazad do Kota Kinabalu. Uvidíme tak nielen mestá, ale aj fantastickú prírodu ostrova, ktorú tvorí z veľkej časti dažďový les. Kam sa stráca a prečo? Všetko okolo nás hrá bujnou zelenou farbou. Na obed sa zastavíme na čajovej plantáži Sabah, kde si vychutnáme miestnu kuchyňu s pohľadom na čajové políčka a neďaleké hory. Tomu sa povie zážitok! Skúsime pohľadať unikátnu raflésiu a zastavíme pri horúcich prameňoch Poring Hot Springs. Okúpete sa alebo sa radšej vyberiete do korún obrovských stromov na drevený chodník? Ak budeme mať šťastie, vynorí sa z hmly aj najvyšší vrch celej Malajzie – Mount Kinabalu (4095m). Večer v Kota Kinabalu sa nesie v znamení vynikajúceho jedla. Ochutnáte čerstvo pripraveného homára alebo dáte prednosť miestnym rybám?

13. deň:
Exotické mesto KOTA KINABALU a možnosť návštevy blízkeho národného parku Tunku Abdul Rahman. Park tvorí niekoľko ostrovov a my sa na ne preplavíme loďkou tak, aby sme ich stihli niekoľko a mohli si vychutnať zaujímavé a krásne pláže spojené s kúpaním, šnorchlovaním či oddychom. Po našej ceste Áziou nám sladké ničnerobenie na bornejských plážach padne veľmi vhod.

14. deň:
Oddych v Kota Kinabalu. Prechádzky mestom, nakupovanie posledných suvenírov z Bornea, zjednávanie exotického ovocia na miestnom trhovisku alebo vyhliadka na mesto z neďalekého pahorku. Večer rozlúčka s čerstvými rybami, lacnými homármi či krevetami a posledná noc na Borneu.

15. deň:
Pokračujeme ďalej, letíme na Filipíny! Pristávame v krajine so 7000 exotickými ostrovmi, položenými v západnom Pacifiku na rozhraní Ázie a Oceánie. Úplne iný svet ako Borneo, odkiaľ prichádzame a o chvíľku sami uvidíte rozdiely.

16. deň:
Cesta klimatizovanou dopravou na sever do hôr k svetoznámym terasovým ryžovým poliam v blízkosti mesta BANAUE. Výhľady na Filipínske Kordillery. Prečo sa volajú rovnako ako hory v Južnej Amerike? Sprevádzajú nás kopce, filipínske mestečká, ryžové polia a prvé ochutnávky filipínskej kuchyne. Po príchode do Banaue sa odvezieme na vyhliadku, aby sme naplno pochopili v akej kráse sme sa ocitli. Noc v Banaue.

17. deň:
Na ráno máme pripravené prekvapenie a objednáme si len pre nás tradičné, filipínske, pomaľované jeepney. Kde inde by sme mali mať takýto zážitok? Čaká nás prírodný div sveta – ryžové terasy v mestečku BATAD. Ľahký trek k ryžovým poliam. Nebudete veriť, že toto spravili príslušníci kmeňa Ifugao primitívnymi nástrojmi pred viac než dvomi tisíckami rokov. Kúpite si tu nejaký zaujímavý suvenír od Ifugao, ktorý sa dá porovnať iba s tými v Zimbabwe či na Sumatre? Skvelý obed u domácich, výhľad na najfotogenickejší obrázok severných Filipín a ukážeme si aj to, prečo je ryža bielym zlatom. Návrat do Banaue.

18. deň:
Presun po krkolomnej Zig Zag Road, najvyššie položenej ceste Filipín na juh. Úchvatný zážitok a neskutočné výhľady. BAGUIO je známe ako letné, hlavné mesto Filipín a už od jeho založenia ho vyhľadávala smotánka, ktorá si užívala v príjemnej klíme v nadmorskej výške 1500 mnm. Naokolo sú borovicové lesy a priamo tu si vysvetlíme vzťahy medzi USA a Filipínami. Pozrieme sa do miestnej katedrály a povieme si o japonskom generálovi Yamašitovi, ktorý sa zapísal do dejín práve v tomto meste.

19. deň:
Sme späť v Manile a dôkladná prehliadka mesta, ktoré je často považované za druhú Havanu. Svoju stopu tu zanechali španielski kolonizátori, no aj druhá svetová vojna. Historické centrum s hlavnou katedrálou a úzkymi uličkami, ktoré Vás prenesú do čias španielskej nadvlády. V jarnom termíne účasť na krížovej ceste a nezabudnuteľný obrad Ukrižovania Ježiša Krista! Jeden z najslávnejších náboženských obradov našej planéty, ktorý sa koná v Barangay San Pedro Cutud, keď sa skupina oddaných veriacich nazývaných magdarame nechá ukrižovať. Treba povedať, že katolícka cirkev na Filipínach tento spôsob slávenia veľkej noci odmieta. Ľudový katolicizmus je však na Filipínach nesmierne silný a preto toto divadlo zažívame každý rok.

20. deň:
Zasa iný svet. Krátky prelet z Manily na sever a pristávame. HONG KONG. Stopy koloniálnej Británie sa tu miešajú s čínskymi vplyvmi a odrazu nás obklopia mrakodrapy, ktorých je tu najviac na celom svete. Prvé prechádzky mestom a zoznamovanie sa s touto supermodernou metropolou a zázrakom Ázie. Dokonalá panoráma ponorená do svetiel, odkiaľ nebudete chcieť odísť.

21. deň:
CELODENNÝ FAKULTATÍVNY VÝLET do Macaa. Pozrieme sa na miesta, kde vstúpila prvá európska noha v 16.storočí. Sme na začiatku objavovania veľkej Číny, a Macao je tým správnym miesto. Na chvíľku zaváhame, všetko také európske. Aomen, ako Číňania nazývajú prvú európsku usadlosť a portugalskú kolóniu na nás dýcha stredomorskou atmosférou v kombinácii s vôňami kantonskej kuchyne a portugalských koláčikov. Cafe e nata na nás kričí z každého rohu. Staré uličky (UNESCO) ako vystrihnuté z Lisabonu sa striedajú s čínskymi obchodíkmi. Vystúpime na najvyššie miesta Macaa a z portugalskej pevnosti obdivujeme výhľady na ostrov. Cestou nás čakajú ruiny kostola Sv. Pavla, ktoré sa právom pokladajú za jednu z najkrajších ukážok kresťanskej architektúry v Ázii. Cez deň história, v noci zábava. Večerné Macao odkrýva svoju ďalšiu tvár nepochybného globálneho epicentra hazardného priemyslu. Rozprávkové kasína, vysvietené časti Coloane a Taipa a portugalské reštaurácie. Casino Venetian – najväčšie kasíno sveta (51000 štvorcových metrov) a šiesta najväčšia budova našej planéty je neprehliadnuteľným dôkazom, že Hongkong znamená biznis, ale Macao zábavu. Klienti, ktorí si tento fakutatívny program nezaplatili, majú voľný program v Hongkongu.

22. deň:
Hong Kong nám pomaličky, ale isto začína odkrývať svoje poklady. Staručkou zubačkou sa odvezieme na Victoria Peak, odkiaľ je na moderný Hong Kong najkrajší výhľad. Spočítate to množstvo mrakodrapov? Vidíme Hong Kong pod nami aj pevninský Kowloon pulzujúci životom. Nezabudnuteľná panoráma. Ikonický trajekt Star Ferry nás vezme do Kowloonu a vám sa bude jazda tak páčiť, že nezostane len pri jednej. Slávna obchodná ulica Nathan Road. Stovky obchodov, trhovísk a bazárových uličiek. Ochutnáme tradičné miestne wafle alebo dáte prednosť bubble milk tea? Dim Sum v našej obľúbenej reštaurácii však bude chutiť určite každému. Hong Kong po zotmení ožíva. Čo poviete na luxusný drink v najvyššie položenom bare na svete? Zážitky tu môžeme krájať.

23. deň:
Blíži sa záver! Posledné prechádzky Hong Kongom. Nákupy, skvelé jedlo, oddych a presun na letisko.

24. deň:
Prílet domov.

Krajiny

Zobraziť všetky »

 

„Cestovanie je jediná vec, ktorú si kúpiš a spraví ťa bohatším.“ ~ neznámy autor

Facebook Elegance Travel Instagram Elegance Travel

Zasielanie noviniek

Váš E-mail::

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Sme členom združenia

Partneri