Silvester na Lanzarote

Destinácia: Kanárske ostrovy
Kód zájazdu: 1351193
Cena od: 1 999,20 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Silvestrovský zájazd

Výber termínu

27.12.2024 8 dní First Minute 1 999,20 € +0 € odlet: Bratislava letecká

Popis zájazdu

Úvod:
Veľkolepý vulkanický terén, prírodná rezervácia pod ochranou UNESCO, pláže s čiernym pieskom, bujné palmy a podzemné lagúny, to je Lanzarote. Vďaka zmesi neskutočných scenérií, výraznej architektúry a skvelých chutí, existuje nespočetné množstvo dôvodov, prečo si zaletieť na tento nezvyčajný ostrov.

1. deň:
Z Bratislavy odletíme na vulkanický ostrov Lanzarote. Presunieme sa na hotel a oddýchneme si po ceste.

2. deň:
Dnes sa vydáme do Cuevas del Verde, Zelenej jaskyne a prejdeme sa s miestnym sprievodcom v spleti lávových tunelov, podzemných jazier a koncertnej sieni. Vrcholom poznávania je Jameos de Agua, kde zo vzniknutých jaskynných priestorov vytvoril César Manrique "jedno z najkrajších miest na svete"- sopečný tunel s jaskyňou mohutných rozmerov, koncertnú sieň a soľné jazierko s bielymi krabmi. Počas cesty si užijeme krásne scenérie ako Údolie tisícich paliem a vyhliadku Mirador de Rio. Uvidíme i jedinečný dom Omara Sharifa, Lagomar, postavený vo vulkanickom lome.

3. deň:
Fakultatívne: Dnes budeme mať možnosť zavítať na tradičné remeselné nedeľné trhy do bývalého hlavného mesta ostrova Teguise s prehliadkou historického centra. Na trhu vystupujú miestne folklórne skupiny. Presunieme sa k Nadácii Cesara Manrique. Tohto najslávnejšieho obyvateľa ostrova spoznáme cez jeho umenie.

4. deň:
Po raňajkách sa vydáme na celodenný výlet po Lanzarote. Navštívime NP Timanfaya, ktorému sa tiež hovorí Montaňas del Fuego, Ohňové hory. Zoznámime sa s vulkanickou činnosťou a prejdeme sa medzi vulkánmi, čo je nezabudnuteľným zážitkom. Obdivovať budeme kaktusy v záhrade El Jardín de Cactus. V centre ostrova sa nachádza jedinečný komplex lávového tunelu Monumento del Campesino, kde si povieme príbehy miestnych, ako tu dokázali prežiť. Zaujímavá je aj ich "sopečná kuchyňa" s miestnymi špecialitami ako tradičný rybí guláš, kozie mäso, syry a vína. Tu sa ručne vyrábajú šperky s použitím lávy, striebra, kože, olivínu a tyrkysu. Zaujímavá je tu tiež vinárska oblasť La Geria, kde sa hrozno pestuje v mesačných kráteroch zeme. Tunajšie víno ospevoval aj Shakespeare. Čaká nás prechádzka ku smaragdovému jazeru El Golfo a krátka zastávka pri soľnej lagúne Salinas de Janubio, kde sa získava soľ. 

5. deň:
Možnosť celodenného fakultatívneho výletu na ostrov Fuerteventura s kúpaním. Presunieme sa do prístavu v Playa Blanca a pred nami je 45 minútová plavba loďou na ostrov Fuerteventura. Autobusom sa vydáme do malebného rybárskeho mestečka Cotillo s krásnou plážou. Prehliadneme si mesto Corralejo a uvidíme i Prírodný park Dun, ktorý je známy pre jemný saharský piesok. Miesto je ideálne aj na kúpanie. Návrat do prístavu a loďou presun na Lanzarote. 

6. deň:
Voľný program.

7. deň:
Možnosť celodenného fakultatívneho výletu na susedný ostrov La Graciosa. V prístave Orzola nasadneme na katamarán a vyhliadkovou plavbou sa preplavíme z hlavného mesta Calete de Sebo až na pláž Playa Fancesa, kde loď zakotví. V rámci výletu je obed a nealkoholické nápoje, pivo a sangria.

8. deň:
Náš pobyt na vulkanickom ostrove sa končí. Odlet do Bratislavy.

Ubytovanie:
4* hotel

Stravovanie:
All inclusive.

Doprava:
Letecká z Bratislavy.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Bratislavy vrátane letiskových a servisných poplatkov. Miestne transfery. 7 x ubytovanie v 4* hoteli s all inclusive. 2 celodenné výlety. Silvestrovský večer. Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Vstupy a fakultatívne výlety. Stravu a nápoje neuvedené v programe. Miestnu autobusovú dopravu na trh. Pobytovú taxu. Cestovné poistenie.

 

„Cestovanie je jediná vec, ktorú si kúpiš a spraví ťa bohatším.“ ~ neznámy autor

Facebook Elegance Travel Instagram Elegance Travel

Zasielanie noviniek

Váš E-mail::

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Sme členom združenia

Partneri