Petrohrad za 5 dní

Destinácia: Rusko, Leningradská oblasť, Sankt-Peterburg (Petrohrad)
Kód zájazdu: 1214977
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Popis
Spoznajte najkrajšie zákutia Petrohradu (Sankt Peterburgu), ktorý je považovaný za hlavné mesto kultúry v Rusku. Počas niekoľkých dní si pozriete miesta, kde trávila čas cárska rodina, spisovateľ Puškin a vychutnáte si pohľad na preslávenú Jantárovú komnatu. Objavte s nami krásy Petrohradu a poodkryte na vlastné oči rúško tajomna okolo cárskej rodiny.

Program
1. deň

Prílet do Petrohradu z Viedne
Transfer z letiska do hotela 3*
Večerná exkurzia na lodi po rieke Neva a jej kanáloch.

2. deň
Raňajky v hoteli
Po raňajkách sa vyberieme na autobusovú Exkurziu po Petrohrade, počas ktorej Vám predstavíme architektúru, históriu a zaujímavosti tohto mesta. Urobíme zastávky pri Kazanskom chráme, budove Admirality, chráme Kristovho vzkriesenia, dome Petra Veľkého, Jusupovskom paláci, Národnom múzeu Puškina, či pri Kunstkamere. Samozrejme, uvidíte ešte mnoho iných miest, ktoré Vás uchvátia, ale s určitosťou to bude Petropavlovská pevnosť na Zajačom ostrove. Petropavlovskú pevnosť aj navštívime, lebo je historickým jadrom mesta. Jej základy postavili 27. mája 1703.  Za bránami pevnosti sa nachádza napríklad Chrám svätého Petra a Pavla, kde je pochovaný aj sám Peter Veľký. Ostatné zastávky pri pamiatkach nezahŕňajú vstupy, iba čas na fotenie. Poobede pokračujeme exkurziou „Úžasný Petrohrad“ – návšteva Ermitáže, ktorá patrí medzi najväčšie múzea na svete. Je ozajstnou pokladnicou svetovej kultúry a umenia, uvidíte viac ako 3 milióny exponátov. Po prehliadke voľný čas.

3. deň
Raňajky v hoteli
Po raňajkách sa vyberieme na exkurziu do mesta Puškin  ktoré sa nachádza 25 km južne od Petrohradu. Mesto je pomenované na počesť ruského spisovateľa A. S. Puškina, ktorý tu študoval. Okrem nádherných parkov vás nadchne hlavne Katarínsky Palác, vybudovaný Katarínou I. neskôr rekonštruovaný Katarínou II., ktorý je z dielne architekta Ermitáže. Zároveň tu nájdete Jantárovú komnatu, ktorú podaroval Petrovi I. pruský kráľ Fridrich Wilhelm I. a následne zmizla počas nacistickej okupácie. Preto sa v paláci nachádza jej replika, tiež vyrobená z jantáru.
Po exkurzii v paláci naše kroky povedú naspäť do Petrohradu, kde navštívime Chrám Kristovho vzkriesenia, ktorý dal postaviť cár Alexander III na pamiatku zavraždeného cára Alexandra II, na ktorého spáchali atentát práve v miestach, kde dnes stojí chrám. Stavba chrámu začala v roku 1883 a bola dokončená v r 1907. Chrám má na výšku 83 metrov a zmestí sa do neho až 1600 veriacich. Jeho malebnú architektúru dopĺňa Gribojedov kanál, ktorý dodáva chrámu romantický vzhľad.
Návrat do hotela a voľný čas.

4. deň
Raňajky v hoteli
Voľný čas
Možnosť fakultatívneho výletu do Peterhofu a Kronštadtu za doplatok 75€/osoba. Peterhof sa nachádza na brehu Fínskeho zálivu. Toto miesto nechal postaviť cár Peter I. Veľký a inšpiroval sa francúzskym Versailles. Ide o jeden z najpozoruhodnejších palácových a parkových komplexov na svete. Uvidíte celosvetovo známe úchvatné fontány Dolného parku, ktorých je v celom komplexe okolo 170. Peterhof patrí medzi svetové dedičstvo UNESCO. Kronštadt je opevnené prístavné mesto na ostrove Kotlin, 30km od Petrohradu. Mesto zohralo významnú úlohu v mnohých bitkách, ako aj napr. počas blokády Leningradu. V meste navštívite aj jedinečný Morský  chrám.
V aprílových termínoch – Exkurzia do múzea Politickej histórie Ruska– toto múzeum má iba pár rokov, ale veľmi rýchlo si získalo obľubu u návštevníkov pre bohatú a zaujímavo postavenú expozíciu. Múzeum ponúka tematické okruhy, ale medzi základné patrí prier?z politickej histórie Ruska od cárskeho Ruska cez boľševikov, sovietov a atď. Dozviete sa o politickej úlohe cárskej polície a mnoho iného. Múzeum hovorí príbehy cárskej rodiny, bežných ľudí, obetí revolúcii a podobne.

5. deň
Raňajky v hoteli
Transfer na letisko v ranných hodinách
Odlet do Viedne

*zájazd garantujeme od 8 osôb (maximálny počet osôb je 22)

**v termíne 11.5.-15.5.2022 v programe aj Festival Korjušky! Korjuška je malá chutná rybka, ktorá je typická pre fínsky záliv a je taka chutná a obľúbená, že každý rok prebieha aj festival. Tam ochutnáte túto rybku na 100 spôsobov. 

*** v termíne 27.7.-31.7.2022 v programe aj prehliadka ruskej námornej flotily

Ubytovanie
Ubytovanie bude poskytnuté v nasledujúcich hoteloch, alebo v iných hoteloch rovnakej kategórie:
Hotel Baltiya 3+*
Baltia je moderný hotel v mestskej časti Vyborg v Petrohrade na brehu rieky Bolshaya Nevka, v blízkosti centra mesta a hlavných atrakcií. Nachádza 5 minút pešo od metro stanice Vyborgskaya, hotel má k dispozícii WIFI a lobby bar. Izby sú klimatizované a vybavené TV, chladničkou, pracovným stolom a fénom na vlasy v kúpeľni (tiež aj kozmetika- šampón, sprchový gél,uteráky).

Valo Hotel City 3*
Valo Hotel City 3* v Petrohrade je nový a moderný hotelový komplex s bazénom a výbornou lokalitou. Cez cestu sa nachádza metro stanica Bucharestskaya a za cca15-20 minút sa ocitnete pred Ermitážou. Necelých 7km od hotela sa nachádza napr. múzeum Faberge či Mariínske divadlo. Hotel je vybavený 24 hodinovou recepciou, ponúka bufetovové raňajky a v každej izbe sa nachádza WIFI, klimatizácia, sejf, žehlička, satelitná televízia, čajová kanvica, pracovný stôl, kúpelňa s toaletnými potrebami a fénom na vlasy.
V okolí hotela sa nachádza shopping centrum, niekoľko supermarketov, reštaurácie a bistrá s rýchlym občerstvením.

Cena zahŕňa
Ubytovanie v hoteli 3* (hotel Baltiya alebo hotel Valo podľa kapacít)
Raňajky švédske stoly
Sprievodca v slovenskom jazyku
Všetky exkurzie a vstupy uvedené v programe
Transfer z letiska a na letisko v Petrohrade

Cena nezahŕňa
Elektronické víza – 65€/osoba
Cestovné poistenie – 2,50€/deň/osoba
alebo cestovné poistenie Pandemic – 4€/deň/osoba
Výlet do Peterhofu a kronštadu – 75€/osoba (v cene vstup do záhrad a paláca Peterhofe, sprievodca, transfer)
Letenky – od 250€/osoba/spiatočná letenka
Lístky na balet alebo operu- zabezpečíme na požiadanie ( celoročne okrem júl a august)

Petrohrad

 

„Cestovanie je jediná vec, ktorú si kúpiš a spraví ťa bohatším.“ ~ neznámy autor

Facebook Elegance Travel Instagram Elegance Travel

Zasielanie noviniek

Sme členom združenia

Partneri