Srí Lanka – oslnivý ostrov

Destinácia: Srí Lanka
Kód zájazdu: 1220935
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Exotika
Pobytovo-poznávacie

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

TV internet, WiFi klimatizácia bazén
Popis
Prečo “oslnivý ostrov”? Lebo slovo “Lanka” bolo prevzaté zo starodávneho názvu tohto ostrova a “Sri” znamená oslnivý. Srí Lanka, teda znamená v preklade oslnivý ostrov.  Takto pomenovali srílančania svoju krajinu v roku 1972, kedy získali nezávislosť. Slnko ale nie je jediné slovo, ktoré charakterizuje toto miesto na zemi. Nekonečné pláže, staručké pamiatky, slony, chutný čaj a farby sú všade kam sa pozriete.
Tento pulzujúci ostrov je srdcom Indického oceánu a vy ho môžete navštíviť spolu s nami a vychutnať si tento zájazd naplno.
Podmienky vstupu na Srí Lanku: Vstup na ostrov je umožnený iba zaočkovaným cestujúcim. Tí sa po príchode musia preukázať negatívnym PCR testom, nie starším ako 72 hodín.

Program
1. deň

Prílet na letisko v Colombe, vybavenie víz a privítanie sprievodcom, malý darček pre vás.
Transfer do hotela, ubytovanie. Voľný čas na pláži, alebo na spoznávanie mesta.
Noc v Marawila.

2. deň
Po raňajkách, odubytovanie a transfer do Habarana.
Po príchode nasleduje prehliadka tradičnej dediny na býkmi ťahanom voze. Uvidíte typický srílanský kolorit. Mužov idúcich na rybačku a ženy, ktoré perú prádlo na brehu jazera. Prejdete sa popri umelo vytvorenej nádrži, uvidíte džungľu, močiare, úžasný vtáči život a veľa motýľov.  Možno sa vám podarí uvidieť aj opice, slonov a krokodílov.
Návšteva malej lokálnej farmy Chena a drobné občerstvenie u lokálneho farmára. Dostať sa tam dá jedine na katamaráne (dve kanoe spojené doskou na sedenie) po blízkej plytkej riečke. Doprajte si aromatický zázvorový čaj a pozorujte pávy, zelené holuby, či kormorány.
Nasleduje obed. Presun do Minneriya, najväčšej prírodnej rezervácie na Srí Lanke. Toto miesto je dôležitým biotopom pre populáciu divokých slonov na Srí Lanke. Slony tu migrujú a nachádza sa ich v tejto oblasti okolo 150 – 200. V zmodernizovanom parku Minneriya môžete naraz vidieť stáda viac ako 200 druhov zvierat.
Presun a ubytovanie v hoteli v Dambulle.

3. deň
Po raňajkách transfer do Sigiriya, návšteva kamennej pevnosti.
Táto pamiatka UNESCO je prezývaná aj  Maľovaná hora alebo Levia skala. Je jednou z hlavných pamiatok krajiny. Vo výške asi 200 m postavil kráľ Kassapa v 5. storočí palác, ktorého vchod strážil obrovský kameň v tvare leva. Z dávnych opisov bola predná časť paláca postavená z mramoru, obklopená záhradami a rybníkmi, dláždená drahými kameňmi. Obrovský kráľovský trón je stále dobre zachovaný. Nachádza sa tu aj miestnosť s freskami “nebeských panien”, ktoré si dodnes zachovali pôvodné farby. Bohužiaľ sa ich zachovalo už len 18.
Presun do starobylého mesta Polonnaruwa. Počas presunu zastávka na obed (ktorý nie je zahrnutý v cene).
Prehliadka Polonnaruwa – druhé hlavné mesto Srí Lanky, ktoré bolo postavené v 11-12. storočí. Môžete tu vidieť zrúcaniny kráľovského paláca, Gal Viharaya, kde sú 4 nádherné sochy Budhu vyrezané do skál.  Uvidíte audienčnú sálu, Lotosový kúpeľ, sochu kráľa Parakramabahu a jazierko Parakrama Samudraya. A tiež chrám Šivi, Lankathilake, Watadage, Galpotha, Kiri vehera a pozostatky pôvodného Chrámu Budhovho zubu.
Noc v Dambulla.

4. deň
Po raňajkách check-out z hotela a návšteva jaskynného chrámu Dambulla.
Dambulla je najslávnejší chrám na Srí Lanke. Chrám je vytesaný do skaly a skladá sa z piatich jaskýň. Je známy najväčšou zbierkou sôch Budhu (niektoré z nich majú viac ako 2000 rokov). Nádherné nástenné maľby zdobia strop a steny chrámu a môžete tu vidieť najdôležitejšie okamihy zo života Budhu: jeho narodenie, zrieknutie sa kráľovského života, osvetu, sedem týždňov po osvietení, čítanie prvej kázne, Nirvanu.
Presun do Matale a návšteva ajurvédskej bylinkovej záhrady. Pri šálke čaju vám tu predstavia najznámejšie bylinky a korenia na Srí Lanke.
Večer – tradičná folklórna šou
Transfer do Kandy, noc v Kandy.

5. deň
Po raňajkách krátka prehliadka mesta Kandy na tuk-tukoch (mále motorizovaná autorikše).
Kandy je nádherné malebné mesto a patrí pod svetové dedičstvo UNESCO. Obyvatelia mesta dodnes starostlivo uchovávajú množstvo legiend, tradícií a folklór. Kandy je hlavným mestom kultúry v krajine. V centre mesta, v blízkosti jazera, sa nachádza chrám Dalada Maligawa, kde sa nachádza hlavná pamiatka krajiny – Budhov Svätý zub. Po prehliadke chrámu sa pred slnkom skryjete do Kráľovskej botanickej záhrady v Paradeniya, ktorá skrýva viac ako 4 000 druhov stromov a rastlín a vzácne endemické druhy kvetov tropického sveta. Prejdete sa palmovou uličkou, ktorá bola vysadená v roku 1905.
Noc v Kandy.

6. deň

Check-out po raňajkách a presun za ďalšími zážitkami. Dnes uvidíte vodopád Ramboda, čajovú továrničku a povozíte sa na vlaku.
Vodopád Ramboda je vysoký asi 109 metrov a vyteká z dvoch miest. Väčšina ľudí však o tom druhom, vyššie položenom nevie, a preto ho nenavštívi. Presun do výrobne čaju. Vlhkosť, nízke teploty a zrážky v centrálnej vysočine krajiny poskytujú klímu, ktorá je vhodná na výrobu vysoko kvalitného čaju. Krajina je štvrtým najväčším svetovým producentom čaju a tento priemysel je jedným z hlavných zdrojov príjmu na Srí Lanke.
Presun na vlaku do mesta Ella. Počas dvojhodinovej jazdy vlakom zažijete tie najikonickejšie výhľady na celý ostrov. Prejdete okolo malebných Skalistých hôr, úchvatnej zelene, čajovníkových plantáží a sem-tam aj cez tmavé tunely. Systém železníc bol postavený v 19. storočí Britmi, aby zvážal čaj z vidieckých usadlostí do prístavu.
Príchod, ubytovanie a noc v meste Ella.

7. deň

Po raňajkách vás čaká nenáročný výšľap na Adamovu horu. Toto miesto je lákadlom pre turistov aj miestnych, pretože ponúka malebné výhľady na krásnu zelenú prírodu. Môžete odtiaľ uvidieť pláž Hambantota, ktorá je však vzdialená stovky kilometrov. Prechádzka prírodou ďalej vedie k Mostu deviatich oblúkov, ktorý je jedným z najikonickejších mostov medzi mestami Ella a Demodara a zároveň je aj krásnym príkladom architektúry koloniálnej éry. Prezývajú ho aj Most na nebesiach.
Počas transferu do ďalšieho mesta Tissamaharama sa zastavíte ešte v rehabilitačnom centre pre slony Eth Athuru Sevana. Tu slony nie sú využívané na prácu, ale je im tu poskytnutá starostlivosť, voľnosť, dostatok jedla, vody a lásky. Slony sa voľne túlajú a sú schopné získavať potravu pastvou v nerušenom a prirodzenom prostredí. Takto ich uvidíte aj vy.
Noc v Tissamaharama.

8. deň
Čaká vás skoré ranné vstávanie, ktoré však určite stojí za to. Ide sa na jeep safari do národného parku Yala. Tento park pokrýva vyše 125 000 ha a je domovom veľkých stád slonov, leopardov, škvrnitých jeleňov, krokodílov, diviakov, divých byvolov a mnohých ďalších zvierat. Žije tu viac ako 130 druhov vtákov, ktoré zahŕňajú domácich ale aj zimných návštevníkov.
Po safari, návrat do hotela a raňajky. Odubytovanie a transfer do Galle.
V roku 1663 postavili Holanďania pevnosť Galle, ktorá je stále vo vynikajúcom stave a patrí medzi najzachovalejšie koloniálne pevnosti v Ázii. Na území pevnosti boli vystavané celé chrámy, obytné a administratívne budovy, maják, väzenie či uličky.
Presun do Bentota, ubytovanie.

9. deň
Oddych na pláži, alebo možnosť fakultatívnych exkurzií:
Pozorovanie veľrýb v Mirissa: Však ste vždy chceli vidieť obrovskú kosatku na vlastné oči? Obrovské telá plávajúce v hlbokých modrých vodách. Na tomto výlete vkročíte do kráľovstva veľrýb, kde títo spievajúci titáni strhávajú na seba všetkú pozornosť. Poldňový výlet.
Návšteva korytnačej farmy a plavba loďou v mangrovníkovom lese: Na tomto mieste zachraňujú korytnačky dobrovoľníci z celého sveta a vy sa dozviete o tom, ako a prečo. Potom nasadnete do motorového člna a vydáte sa do mangrovníkového lesa. Jazda loďou je úžasný spôsob, ako sa bližšie pozrieť na zložitý systém mokradí, ktorý je jedným z posledných na Srí Lanke, v ktorom sa nachádza nedotknutý mangrovníkový les. Cestou okolo mohutných mangrovníkov skĺznete pod baldachýn lesných tunelov, ktoré sa hravo krútia smerom k vodnému toku. Vychutnajte si jedinečnú biodiverzitu rieky Madu a jej okolitých ostrovov, ktoré sa môžu pochváliť stovkami vtákov, rastlín, rýb a zvierat. Trvanie: cca 2 hodiny.

10. deň
Voľný čas a oddych na pláži

11. deň
Voľný čas a oddych na pláži

12. deň
Voľný čas a oddych na pláži

13. deň
Voľný čas a oddych na pláži

14. deň
Po raňajkách, odubytovanie a transfer na letisko.

* Zájazd sa uskutoční pri obsadení 8 osobami (maximálny počet osôb je 22)
* Poradie dní v programe sa môže meniť v závislosti od presného času odletu a príletu do destinác

Ubytovanie:
Ubytovanie bude poskytnuté v nasledujúcich hoteloch, alebo v iných hoteloch rovnakej kategórie:
Centara hotel & resort 5* Bentota, Srí Lanka
Hotel Centara Ceysands Resort & Spa Srí Lanka sa nachádza na polostrove Bentota a má vynikajúcu polohu s riekou Bentota na jednej strane a Indickým oceánom na druhej strane, čo zaručuje krásny výhľad z väčšiny miest v rezorte. Do rezortu sa dostanete krátkou plavbou loďou cez lagúnu z východiskového bodu vzdialeného niekoľko minút k stanici Aluthgama.
Rezort má vonkajší bazén a fitnescentrum. Vo všetkých priestoroch je k dispozícii bezplatné Wi-Fi pripojenie na internet.
Klimatizované izby sú zariadené v odtieňoch limetkovej zelene a sú vybavené pracovným stolom, TV a priestorom na posedenie s pohovkou. K dispozícii je kúpeľňa.

Rain tree hotel 3*, Tissa, Srí Lanka
Je eco-friendly hotel, ktorý leží medzi dvoma starobylými jazerami v meste Tissa, ktoré bolo kedysi hlavné mesto južnej Srí Lanky. Hotel je ponorený v krásnej prírode a ponúka vonkajší bazén a príjemne zariadené izby s balkónom. V izbách sa nachádza klimatizácia, kúpeľňa, TV, minibar a príslušenstvo na kávu a čaj. Wifi v celom hoteli.

Oak ray Ella gap hotel 3*, Ella, Srí Lanka
Hotel disponuje hostí s peknými izbami, vonkajším bazénom a reštauráciou s barom. K dispozícii je bezplatné Wi-Fi pripojenie na internet.
Hotel sa nachádza v centre mesta Ella, v tesnej blízkosti malebných vodopádov Ravana, Most deviatich oblúkov, Adamov vrch a slávna skala Ella ..
Izby sú vkusne zariadené a majú klimatizáciu, satelitnú TV, príslušenstvo na prípravu kávy / čaju, sejf a minichladničku. Všetky kúpeľne sú vybavené bezplatnými toaletnými potrebami a teplou / studenou vodou.

Mahaweli Reach 5*, Kandy, Srí Lanka
Hotel sa nachádza na brehu rieky Mahaweli a ponúka ubytovanie s horami v pozadí. Má veľký vonkajší bazén, luxusné ajurvédske kúpele a fitnescentrum.
Klimatizované izby so súkromným balkónom majú úchvatný výhľad na tropickú zeleň. Sú vybavené klasickým dreveným nábytkom a podlahami a sú vybavené káblovou TV.

Tropical life resort & spa 5* Dambulla, Srí Lanka
Rezort Tropical Life and Spa sa nachádza v meste Dambulla a ponúka služby reštaurácie, vonkajší bazén a bar.
Ubytovanie je v  klimatizovaných izbách s bezplatným Wi-Fi pripojením na internet.
Všetky izby v hoteli majú balkón, šatníkovú skriňu a TV.
Hostia si môžu vychutnať kontinentálne raňajky alebo raňajky formou bufetu.

Amagi beach hotel 3* Marawilla, Sri Lanka
Vyhľadávaný plážový hotel na Srí Lanke, ktorý je ideálnym pobrežným útočiskom, či už pre romantický úkryt alebo zábavnú dovolenku.
Hotel má súkromnú pláž, vonkajší bazén a wi-fi pokrytie zdarma.
Od letiska v Colombe je vzdialený iba 45 minút.
Izby sú dobre vybavené a majú priestrannú súkromnú terasu. K dispozícii je TV, priestor na posedenie a vlastná kúpeľňa. K dispozícii sú bezplatné toaletné potreby a sprchy s teplou vodou.
Raňajky formou bufetových stolov.

Cena zahŕňa:
ubytovanie v 3*/5* hoteloch s polpenziou
česky/slovensky hovoriaci sprievodca
všetky transfery klimatizovaným autobusom podľa programu
všetky vstupné do pamiatok podľa programu
fľaša minerálnej vody osoba/deň
džíp tour v národných parkoch Minneryia a Yala
víza na Srí Lanku
malý darček na privítanie

Cena nezahŕňa:
letenky z Viedne do Colombo (s prestupom) od 600€/osoba
obedy a ostatné stravovanie mimo polpenzie, nápoje
cestovné poistenie základné: 2,90€/osoba/deň
alebo cestovné poistenie PANDEMIC: 5€/osoba/deň
skorý check in alebo neskorý check out z hotelov
výdavky osobného charakteru (suveníry...)
fakultatívny výlet Pozorovanie veľrýb: 50€/osoba
fakultatívny výlet Korytnačia farba a plavba mangrovníkovými lesmi: 30€/osoba

 

„Cestovanie je jediná vec, ktorú si kúpiš a spraví ťa bohatším.“ ~ neznámy autor

Facebook Elegance Travel Instagram Elegance Travel

Zasielanie noviniek

Váš E-mail::

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Sme členom združenia

Partneri