Silvester na Malte

Destinácia: Malta
Kód zájazdu: 1264907
Cena od: N/A
Príplatky od: N/A
Poznávacie zájazdy
Silvestrovský zájazd

Výber termínu

Je nám ľúto, ale tento zájazd bol už vypredaný a neobsahuje žiadne termíny. Vyberte si prosím iný zájazd.

Popis zájazdu

Malta je malá ostrovná krajina v stredozemnom mori, ktorá vie ako oslavovať vo veľkom. Silvester na Malte bude určite stáť za to. Malťania radi oslavujú fiesty, katolícke sviatky a hlavne majú radi ohňostroj. Veď každoročne sa u nich koná medzinárodný festival ohňostrojov, kde predvádzajú svoje umenie pyrotechnici z mnohých krajín. Preto Silvester na Malte bude určite zážitkom pre všetky zmysly a teda budete sa mať hlavne načo pozerať. Navštívime jedinečný živý Betlehem na Goze, pozrieme si čarovnú Valettu, povieme si o miestnych zvyklostiach a pochutnáme si na lokálnej kuchyni. Silvester môžete osláviť len, tak na námestí alebo sa zúčastnite Silvestrovskej párty/oslavy v niektorých z reštaurácii, kde bude bohatý program, jedlo a pitie a hlavne dobrá nálada a skvelí ľudia. Ak by ste chceli ísť na Maltu inokedy vyskúšajte napr. Maltu počas jahodového festivalu. 

Pre vstup na Maltu nie je potrebné očkovanie, prekonanie či iné testy na COVID-19. Stačí vám občiansky preukaz alebo cestovný pas.

Program:
1. deň

Prílet na Maltu na obed
Transfer do hotela
Check in
Zájazd Silvester na Malte začína návštevou ostrova Gozo.
Exkurzia na Gozo – 
ak sa pýtate, čo je Gozo, tak je to sesterský ostrov Malty a má len 67km2. Obýva ho okolo 37 000 obyvateľov a najväčším mestom je Viktória. Ostrov si dokázal po celé stáročia zachovať autentickosť a jedinečnú atmosféru. Navštívime tu záliv Ramla s jeho červenými plážami, kde sa skrýva jaskyňa Calypso. Podľa Homéra v nej nymfa Calypso 7 rokov väznila Odysea. Ďalšou zastávkou bude bazilika Ta’Pinu – bazilika požehnanej panny. Bazilika je pútnickým miestom a svojho času ju navštívil aj pápež Ján Pavol II. Nevynecháme ani ikonickú citadelu, ktorá kedysi bola centrom života starých Rimanov.
Na záver navštívime jedinečný Betlehem a vianočné trhy na Goze. Práve tu sa každoročne koná živý Betlehem, ktorý je jediný svojho druhu.
Návrat na Maltu
voľný čas
Noc v hoteli

2. deň
Raňajky v hoteli
Presun do Valetty na lodi (v prípade zlého počasia) pôkdeme na tradičnom Maltskom autobuse.
Exkurzia do Valetty – dnešný deň začneme návštevou hlavného mesta Malty. Valettu založili v roku 1556 na želanie veľmajstra rádu maltézskych rytierov, francúza Jeana de la Valette. Mesto je nádhernou ukážkou prepojenia vojenskej architektúry, barokového umenia a krásnych výhľadov na azúrové more. Niet divu, že je na zozname UNESCO. Počas exkurzie nevynecháme katedrálu sv. Jána a Horné záhrady Barrakka. Potešíme aj mlstné jazýčky, lebo ochutnáme miestnu tradičnú špecialitu Pastizzi a ftiru.
Máme pre vás pripravený aj 5D zážitok o histórii Vallety a mnoho iného.
Vo Valette si môžete pozrieť aj Fairyland, teda Santovo mesto
Návrat do hotela
Oslava Silvestra – samostatne alebo v reštaurácii s programom (za doplatok: 95€/osoba)

3. deň

Raňajky v hoteli
voľný čas
Tradičný novoročný Maltský obed
Po obede naše kroky povedú do Mdiny, tzv. Tichého mesta. Mdina prekvitala v období antiky, až po stredovek a celé stáročia bola domovom šľachty. Počas exkurzie sa dozviete prečo ju prezývajú tichým mestom.  Mesto je na zozname UNESCO.
Exkurzia na rodinnú farmu a vinárstvo – na tejto očarujúcej farme sa nedozviete len o živote a hospodárení na tomto ostrove, ale ochutnáte aj olivy, chlebík, paradajky, syr či pomazánky a to všetko pri skvelom víne. Prevedú vás vinohradom a výklad vám spraví majiteľ a zároveň bývalý profesor biológie a chémie, ktorý ručí za kvalitu ich výrobkov. Atmosféra ako z filmu.
voľný čas
Noc v hoteli

4. deň
Raňajky v hoteli
odlet domov
Užite si Silvester na Malte spolu s nami!

Zájazd sa uskutoční pri obsadení min. 8 osobami, maximálny počet účastníkov zájazdu je 22.


Ubytovanie:
Hotel Santana 4*
Hotel ponúka panoramatický výhľad na okolie a strešný bazén s výhľadom na more a krajinu v zálive St. Paul’s. Prímorská promenáda je vzdialená 150 metrov.Všetky izby majú TV, klimatizáciu a súkromnú kúpeľňu. Väčšina izieb má balkón. Vo všetkých priestoroch môžete využívať bezplatné Wi-Fi pripojenie na internet.Hotelová záhrada ponúka vonkajší bar, kde si oddýchnete pri živej zábave.V hoteli nájdete krytý bazén s hydromasážou, saunu a posilňovňu. Počas pobytu si môžete taktiež dopriať kozmetické procedúry.Hotel má reštauráciu, kaviareň a strešný bar pri bazéne s panoramatickým výhľadom na more.
Zastávky verejných autobusov premávajúcich z mesta Qawra do všetkých častí ostrova Malta sú neďaleko.
Prímorská promenáda s mnohými obchodmi, barmi a reštauráciami sa nachádza len pár minút chôdze od hotela. Piesočnatá pláž a skalnatá pláž sú vzdialené necelých 5 minút chôdze.Národné akvárium na Malte nájdete 600 metrov od hotela.

Azur Hotel by ST Hotels 3*+
Ubytovacie zariadenie Azur Hotel by ST Hotels sa nachádza v meste Il-Gżira a ponúka reštauráciu, fitnescentrum, bar a spoločenskú miestnosť. Tento 3-hviezdičkový hotel ponúka recepciu s nepretržitou prevádzkou a službu concierge. K dispozícii je aj bezplatné Wi-Fi a za príplatok je možné zabezpečiť parkovanie na súkromnom parkovisku.Hostia sa môžu ubytovať v klimatizovaných izbách s písacím stolom, rýchlovarnou kanvicou, chladničkou, trezorom, TV s plochou obrazovkou, balkónom a súkromnou kúpeľňou so sprchovacím kútom. Všetky izby v hoteli sú vybavené posteľnou bielizňou a uterákmi.Ráno sa podávajú kontinentálne raňajky alebo raňajky formou bufetu.Pláž Balluta Bay je od hotela vzdialená necelý 1 km a Maltská univerzita sa nachádza vo vzdialenosti 2,8 km.


Cena zahŕňa:
ubytovanie v 4* hoteli s raňajkami
strava: raňajky a podľa programu
degustácia vína
vstupy podľa programu
transfery v destinácii

Cena nezahŕňa:
letenky od 200€
podpalubná batožina do 20kg - 75€
cestovné poistenei 2,5€ osoba deň
alebo cestovné poistenie pandemic 4€ osoba deň
Silvestrovská večera s programom 95€ osoba

 

„Cestovanie je jediná vec, ktorú si kúpiš a spraví ťa bohatším.“ ~ neznámy autor

Facebook Elegance Travel Instagram Elegance Travel

Zasielanie noviniek

Sme členom združenia

Partneri