Levanduľové Provensálsko a jeho vidiek s kúpaním pri mori

Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1303529
Cena od: 389 €
Príplatky od: 20 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

25.06.2024 6 dní First Minute 389 € +20 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Vyberte sa do kraja, kde to nádherne vonia, neskutočne krásne vyzerá a výborne chutí. Zažite skutočné Provensálsko, jeho pôvabné mestečká a autentický vidiek. Uvidíte kraj plný levandule, úchvatné prírodné scenérie, vinice, navštívite slávne mestá a okúpete sa v azúrovom mori v Nice, ktoré sa považuje za perlu Francúzskej riviéry. A samozrejme nebude chýbať ani zastávka v luxusnom Monaku.

Program:
1.deň :
odchod zo Slovenska v popoludňajších hodinách.


2.deň :
v ranných hodinách príchod do Nice, do mesta, ktoré je označované za "kráľovnú" Francúzskej riviéry. V dopoludňajších hodinách si prehliadnete najznámejšie historické pamiatky mesta ako je napríklad radnica, opera, námestie Massena, starobylý trh, uvidíte i slávny hotel Negresco. 
Nezabudnuteľný výhľad na mesto sa vám naskytne zo zrúcanín hradu. V popoludňajších hodinách môžete oddychovať pri azúrovom mori na úžasnej luxusnej Promenade des Anglais, ktorá je lemovaná palmami. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Ubytovanie. Nocľah.

3.deň :
po raňajkách bude vašou prvou zastávkou veľmi fotogenický cisterciánsky kláštor Sénanque, ktorého obklopujú levanduľové polia (polia kvitnú v určitom období v letných mesiacoch). Mnísi tu žijú tak, ako pred mnohými rokmi. Odriekajú modlitby, v tichosti meditujú, študujú a pracujú. Môžete si tu zakúpiť levanduľový med, chutné koláčiky a voňavé vrecúška s aromatickou levanduľou.
V popoludní sa presuniete do dedinky Roussillon, kde každého návštevníka uchváti červená farba okru a zelené kopce. Roussillon je súčasťou národného parku a patrí k najkraším miestam Francúzska.
V dedinke sa ocitnete v objatí úzkych uličiek a romantickej architektúry. Opantá vás vôňa levandule, mydla a vína.
Môžete sa vydať po okrovom chodníku Sentier des Ocres, ktorý vedie malým kaňonom fantastických útvarov obklopených borovicovým lesom. Príroda tu vytvorila priam nadpozemskú krásu, ktorú obdivujú návštevníci parku z celého sveta. 
Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.

4.deň :
po raňajkách navštívite ďalšiu očarujúcu francúzsku dedinku  Lourmarine, ktorá sa prezýva aj dedinou troch zvoníc a leží uprostred viníc, olivových hájov a mandľových stromov.
Dominantou dedinky je renesančný zámok, ktorý dal na svoje náklady zrekonštruovať bohatý podnikateľ. Zo zámku je krásny výhľad na dedinku.
Zavítate aj na miestny trh, ktorý bude veľkým pokušením pre všetky chuťové poháriky. Lákať vás bude veľké množstvo olív,  chutných syrov, ale aj šunky, koreniny, čerstvé chrumkavé pečivo, koláčiky.
Nebudú chýbať ani ryby, rôzne remeselnícke výrobky a samozrejme ani obľúbené výrobky z levandule.
Neskôr presun do Marseille, najväčšieho prístavného mesta vo Francúzsku, ktoré vás očarí svojou krásou, rybím trhom, bazilikou čiernej Madonny Notre Dame de la Garde, malebnými uličkami plnými príjemných kaviarničiek, obchodíkov a milých ľudí.
Môžete sa vydať aj na blízky ostrov If, kde bol podľa románu Alexandra Dumasa väznený gróf Monte Christo. V prípade záujmu budete mať možnosť si prezrieť väzenské cely a nad jednou je dokonca tabuľka s menom grófa. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Ubytovanie. Nocľah.

5.deň :
po raňajkách odchod do luxusného Monaka, na miesto, kde sa stretáva smotánka z celého sveta. Prehliadnete si slávne Monte Carlo – kasíno, palác, katedrálu, oceánografické múzeum, kde nájdete viac ako 4 tisíc druhov rýb, ďalej záhrady s viac ako 7000 druhov kaktusovitých rastlín, prejdete sa po promenáde šampiónov s odtlačkami nôh najvýznamnejších futbalistov sveta.
V popoludňajších hodinách sa budete mať možnosť kúpať na azúrovom pobreží. V podvečerných hodinách odchod na Slovensko.

6.deň :
príchod autobusom na Slovensko.

Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
3 x ubytovanie v 3* hoteli
3 x raňajky
služby overeného sprievodcu
prehliadku miest podľa programu bez vstupov
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka  7 € / osoba ( môžete si vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...) 
príplatok za jednolôžkovú izbu 50 € / osoba / noc
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
pobytová taxa - cca 2-3 € /osoba/noc ( v prípade ak si ju bude hotel účtovať )
nástupné miesta a príplatky : 
Nitra 9 € ( garantovaný zvoz )
Sereď 9 € ( garantovaný zvoz )
Trnava 9 € ( garantovaný zvoz )
Bratislava bez príplatku.
Všetky nástupné miesta budú realizované.
povinný príplatok - vstup do francúzskych miest 20 € /osoba ( povinný vstupný poplatok turistického autobusu do Monaka, Nice,... vrátane parkovného)
Marseille
• lístok na loď 11 € / osoba
• vstup na ostrov 5 € pre skupinu, mladí do 26 rokov zdarma
Kniežací palác Monako:  8 € / dospelá osoba, 4 € deti a študenti ( 8-14 rokov )
zámok Lourmarine - 5,80 € / dospelá osoba po skupinovej zľave
kombinovaný lístok Kniežací palác a oceanografické múzeum - 19 € / dospelá osoba, mládež (13-18 rokov) - 11 €, deti ( 8-12 rokov ) - 8 €
kombinovaný lístok Kniežací palác a múzeum automobilov - 11,5 € / dospelá osoba, deti a študenti ( 8-14 rokov ) - 5 €
Oceánografické múzeum Monako: 14 € / dospelá osoba 
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Krajiny

Zobraziť všetky »

 

„Cestovanie je jediná vec, ktorú si kúpiš a spraví ťa bohatším.“ ~ neznámy autor

Facebook Elegance Travel Instagram Elegance Travel

Zasielanie noviniek

Váš E-mail::

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Sme členom združenia

Partneri