Ostrov Elba, Florencia a šikmá veža v Pise s kúpaním

Destinácia: Taliansko, Toskánsko (Florencia)
Kód zájazdu: 1303535
Cena od: 229 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

25.07.2024 4 dni First Minute 229 € +0 € autobusová

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Objavte zelený raj – ostrov Elba, kde navštívite hlavné mesto ostrova a popoludní si vychutnáte relax na krásnej pláži. Spoznajte Florenciu – hlavné mesto Toskánska a nevynecháte ani  slávnu šikmú vežu v Pise.

Program:
1.deň :
odchod zo Slovenska v popoludňajších hodinách.


2.deň :
ráno príchod do talianskeho prístavného mestečka Piombino, odkiaľ sa trajektom preplavíte na ostrov Elba, ktorý sa nazýva aj "malý zelený raj" a zostane navždy spätý s Napoleonom.
Navštívite najznámejšie a hlavné mesto Elby – malebné a živé Portoferraio, kde bol vo vyhnanstve Napoleon.
Mestečko si zachovalo stredovekú atmosféru. Nad mestom sa týči mohutná obranná pevnosť, ktorá sama o sebe stojí za prehliadku. Cestou prejdete aj malebnými stredovekými uličkami. Navštíviť môžete aj kostol Chiesa della Misericordia, kde sa pravidelne každý rok usporadúva omša na deň, keď Napoleon zomrel.
Nájdete tu plno  obchodíkov, kaviarničiek a reštaurácii. Popoludní môžete relaxovať na jednej z krásnych pláží krištáľovo čistého mora, nakoľko more je tu naozaj priezračné a veľmi čisté.
Podvečer sa trajektom preplavíte späť na pevninu a zastavíte sa v Pise na "Námestí zázrakov" s dómom, baptistériom a slávnou šikmou vežou. Večer  sa odveziete do hotela, kde sa ubytujete. Nocľah.


3. deň:
po raňajkách navštívite hlavné mesto Toskánska - známu Florenciu. Florencia, to je umenie, vynikajúca talianska kuchyňa, najlepšie talianske vína a literatúra. Môžete sa sem neustále vracať, ale nikdy neuvidíte všetko. Toto mesto sa bude navždy spájať s architektúrou a umením.
Hlavné mesto Toskánska je zapísané do Svetového zoznamu kultúrneho dedičstva UNESCO. Florencia sa spája s mnohými prívlastkami ako mesto umelecké, renesančné, historické, ale i s menami ako Alighieri, Donatello, Michelangelo,... Ako prvé si vychutnáte výhľad z terasy Piazzale Michelangelo na krásnu panorámu mesta.
Neskôr sa presuniete do centra a začnete prehliadkou najvýznamnejších historických pamiatok, ktoré toto nádherné mesto ponúka, pozriete si kostol St. Croce, ďalej bude nasledovať Piazza Signoria, Dómske námestie s dómom Santa Maria del Fiore, baptistérium, kostol San Lorenzo, most Ponte Vecchio,... Individuálny program. Odchod na Slovensko vo večerných hodinách.

4.deň :
návrat na Slovensko v ranných hodinách.

Približné časy odchodov z jednotlivých nástupných miest:
Nitra - cca o 15:00 hod.
Sereď - cca o 15:30 hod.
Trnava - cca o 15:45 hod.
Bratislava - cca o 16:30 hod.

Zmena programu vyhradená. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
autobusovú dopravu
1 x ubytovanie v 3* hoteli
1 x raňajky
služby overeného sprievodcu
prehliadku hlavného mesta Elby
prehliadku Florencie
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
obojsmerná miestenka 7 € / osoba ( môžete si vybrať presné miesto na sedenie v autobuse). Miestenky sa dodatočne zajednať nedajú. Prosíme v prípade záujmu si ich zaškrtnúť v objednávkovom formulári a do poznámky uviesť, kde by ste mali záujem sedieť ( napr. na strane šoféra, na strane sprievodcu, ktorý rad...)
príplatok za jednolôžkovú izbu 45 € / osoba / noc
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
prípadná pobytová taxa v hoteli cca 2 € 
nástupné miesta a príplatky:
Nitra 9 € (garantovaný zvoz)
Sereď 9 € (garantovaný zvoz)
Trnava 9 € (garantovaný zvoz)
Bratislava 0 € (garantovaný zvoz)
Všetky nástupné miesta budú realizované
povinný vstupný poplatok do talianskych miest pre turistické autobusy - 25 € / osoba ( poplatok je rozpočítaný na počet miest v autobuse )
trajekt na ostrov Elba cca 38-45 € /osoba
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.