Štokholm, metropola Švédska LETECKY

Destinácia: Švédsko, Stockholm
Kód zájazdu: 1308989
Cena od: 599 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

14.08.2024 4 dni First Minute 599 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis a program zájazdu:
Objavte s nami Štokholm, škandinávsku metropolu, ktorá sa prezýva aj „Benátky severu“, nakoľko sa rozkladá na 14-tich ostrovoch, ktoré spája 57 mostov. Uvidíte sálu, kde sa odovzdávajú Nobelove ceny, veľkolepý kráľovský palác, námestie Stortorget s farebnými domami. Zavedieme vás do najužšej uličky mesta, ukážeme vám najstaršiu cukráreň v meste, jedinečné metro stanice s farebnými ornamentmi. A viete o tom, že prvý skanzen na svete bol práve v Štokholme ? Určite ho nevynecháme, tak isto ako aj preslávené múzeum VASA, kde nájdete jedinú zachovalú loď na svete zo 17. storočia, prípadne si môžete odbehnúť do múzea legendárnej skupiny ABBA. Poďte s nami objaviť Štokholm, metropolu Švédska.

Program :
1.deň :
odlet z Viedne v popoludňajších hodinách. Prílet do Štokholmu. Ubytovanie. Odchod do centra mesta na najväčšie námestie Sergels torg, na ktorom sa týči 38 metrov vysoký sklený obelisk a fontána. V okolí nájdete nespočetné množstvo kaviarní, reštaurácií, obchodov. Individuálny program. Vo večerných hodinách odchod na hotel. Nocľah.

2.deň :
po raňajkách zamierime rovno k dominante mesta – 106 metrová radnica Stadshuset, ktorá sa skladá z 8 miliónov hnedých tehál, ktoré boli ručne tvarované.
Pri prehliadke uvidíte Modrú sálu, ktorá je v skutočnosti červená a každoročne sa tu odovzdávajú Nobelove ceny 10. decembra, v deň výročia smrti Alfreda Nobela. Dokonca budete môcť prejsť po schodoch, po ktorých chodia všetci čerství držitelia Nobelovej ceny.
Ďalšou zaujímavou miestnosťou bude zlatá sála zdobená z 19 miliónov kúskov plátkového zlata.
Zaujme vás aj zasadacia miestnosť, kde sa schádza mestská rada. A viete o tom, že organ štokholmskej radnice je najväčší v Škandinávii ?  Neskôr sa prejdete k veľkolepému Kráľovskému palácu. Jedná sa o najväčší kráľovský hrad na svete, ktorý sa stále používa k svojmu pôvodnému účelu.
Má 608 miestnosti. Okrem pompéznych miestností tu nájdete strieborný trón kráľovnej Kristíny a galériu Karla XI. inšpirovanú Zrkadlovou sálou vo Versailles. Ak budete mať šťastie, možno uvidíte aj výmenu stráží.
Nahliadnete do kostola Storkyrkan, ktorý bol zasvätený patrónovi tunajších námorníkov a obchodníkov sv. Mikulášovi a bol dejiskom kráľovských svadieb, korunovácií a pohrebov. Je najstaršou budovou v Štokholme.
Prejdete sa k najikonickejšiemu námestiu v Štokholme k námestiu Stortorget s farebnými domami. Práve tu sa v roku 1520 konal štokholmský krvavý kúpeľ, keď tu bolo popravených 90 ľudí kráľom Christianom II.
Ukážeme vám aj najstaršiu cukráreň v meste a nevynecháme ani najužšiu uličku v Štokholme, ktorá je úzka 90 cm a má 36 schodov. Ulička je pomenovaná podľa obchodníka, ktorý tu vlastnil viacero obchodov a nehnuteľností.
A viete o tom, že v Štokholme sa nachádza aj najstaršia reštaurácia na svete? Reštaurácia je z roku 1722 a je zapísaná v Guinessovej knihe rekordov. Ak budete chcieť, môžete zájsť aj do Nobelovho múzea, ktoré predstavuje históriu nobelových cien a ich laureátov. A čo naviac, Štokholm je jedno z mála miest, ktoré sa môže pýšiť s peknými stanicami metra, ktoré nemôžeme vynechať.
Stanica T-Central sa vyznačuje modrými farebnými ornamentmi, výrazne červeno-hnedá stanica metra je Radhuset, ktorá by mala pripomínať jaskyňu, krásnou stanicou je aj Stadion Station. Vo večerných hodinách odchod na hotel.

3.deň :
po raňajkách navštívite fascinujúce VASA múzeum, ktoré je najnavštevovanejším múzeom v Škandinávii. Vrak lode chodia obdivovať turisti z celého sveta. VASA loď je najstaršie dochovaný vrak lode zo 17. storočia a unikátny kultúrny poklad.
Je vyzdobená nádhernými drevorezbami. Uvidíte tu 69 metrov dlhú a 48,8 metrov vysokú loď, ktorá sa potopila pri svojej prvej plavbe behom niekoľkých minút s množstvom ľudí na palube. O 333 rokov ju vytiahli z mora. Na svete nemá konkurenciu.
Múzeum vystavuje delá, zbrane, hrnce, taniere, lyžice, džbány, oblečenie a topánky námorníkov. Poskytuje úžasný pohľad do života ľudí v 17. storočí.
A viete o tom, že prvý skanzen na svete bol práve v Štokholme ? Prvé múzeum pod šírim nebom založil v roku 1891 Artur Hazelius a práve tu môžete vidieť ako kedysi žilo Švédsko.
Nájdete tu tradičné domy, prírodu, mini ZOO, dokonca môžete sledovať výrobu skla. Zoznámite sa s rôznymi remeslami, hudbou, taktiež tu nájdete banku, rôzne dielne.
Po celom parku sú kaviarne, reštaurácie a stánky na občerstvenie.
Kto bude mať záujem môže navštíviť aj múzeum legendárnej švédskej skupiny ABBA, ktorá predala celkovo neuveriteľných 370 miliónov hudobných nosičov. Medzi exponátmi nájdete aj množstvo kostýmov, ktoré známa štvorica v čase svojej najväčšej slávy nosila.
Vo večerných hodinách odchod do hotela. Individuálny program. Nocľah.


4. deň :
po raňajkách presun na letisko. Odlet do Viedne.

Zmena programu vyhradená. Zájazd sa podrobuje letovému poriadku. Pokyny k zájazdu obdrží e-mailom každý objednávateľ zájazdu najmenej 7 dní pred odchodom na zájazd.

Cena zájazdu zahŕňa:
leteckú dopravu Viedeň - Štokholm - Viedeň
letiskové a servisné poplatky
služby overeného sprievodcu počas celého zájazdu
3 x hotelové ubytovanie v kategórii min. 3*
3 x raňajky
1 x príručná batožina do 5kg ( 40 x 25 x 20 cm)
poistenie insolventnosti CK

V cene nie je zahrnuté:
cestovné poistenie A2 EXCLUSIVE - 4,50 € / deň
pobytová taxa v hoteli cca 3 € / osoba / noc ( platí sa priamo v hoteli )
príplatok za jednolôžkovú izbu 50 € / osoba / noc
vlak z letiska do Štokholmu a späť - cca 40 € / osoba
príručná batožina do 10 kg ( 55 x 40 x 20 cm) + priority boarding - 45 € / spiatočný let
garantované sedenie vedľa seba v lietadle - 20 € / osoba
v prípade záujmu možnosť zabezpečiť transfer Bratislava - Viedeň - Bratislava 35 € / osoba
miestna doprava - 1 jazda metrom cca 3 € ( potrebných cca 8 jázd )
VASA múzeum - cca 20 € / dospelá osoba, osoby do 18 rokov vstup zdarma
ABBA múzeum - cca 28 € / dospelá osoba, cca 25 € / študenti a seniori
Skanzen - cca 20 € / dospelá osoba po skupinovej zľave
Royal Palace - cca  € / dospelá osoba 
Cestovná kancelária nezodpovedá za presné ceny vstupov, lístkov..., nakoľko sa ceny počas roka menia a CK ich nedokáže ovplyvniť.

Štokholm

 

„Cestovanie je jediná vec, ktorú si kúpiš a spraví ťa bohatším.“ ~ neznámy autor

Facebook Elegance Travel Instagram Elegance Travel

Zasielanie noviniek

Váš E-mail::

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Sme členom združenia

Partneri