Unikátne potulky západným Madagaskarom

Destinácia: Madagaskar
Kód zájazdu: 1309136
Cena od: 4 482,93 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika

Výber termínu

14.09.2024 14 dní First Minute 4 482,93 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
14-dňový letecký zájazd

Perex:
Madagaskar, nádherná krajina, ktorá v každom svojom kúsku ponúka ukryté iné dobrodružstvo. Nielen prírodné krásy, ale i miestni obyvatelia robia túto zem príťažlivou. Navštívime miestne dediny a remeselné výrobne, stretneme sa s domorodými kmeňmi, západ slnka budeme sledovať z nádhernej Baobab Avenue a lemury v ich prirodzenom prostredí uvidíme v jednom z Národných parkov.

1. deň:
Odlet z Viedne na nádherný ostrov Madagaskar.

2. deň:
Prílet do hlavného mesta Antananarivo. Transfer do hotela. Oddýchneme si po dlhej ceste a podľa času sa vydáme do ulíc tohto kultúrneho a historického centra krajiny.

3. deň:
Po raňajkách sa vydáme na cestu do Antsirabe. Cestou budeme míňať mnohé dedinky, kde sa nám naskytne pohľad na každodenný život miestnych obyvateľov. Prechádzať budeme okolo ryžových políčok a miestnych fariem, ktoré sa budú striedať s hornatou krajinou. Cestou sa zastavíme v Ambatolampy, kde navštívime rodinnú miestnu výrobňu hliníkových nádob. Toto miesto sa nachádza v úrodnej vulkanickej oblasti v nadmorskej výške 1 600 m.n.m. a je najvyššie položeným miestom na Madagaskare. Antsirabe je známym kúpeľným mestom a taktiež je hlavným mestom drahokamov a polodrahokamov. Navštívme miestnu dielňu na výrobu miniatúr, dielňu na výšivky a lapidárium. Cestou do Miandrivazo sa zastavíme v dedine Betafo, ktorá je obklopená ryžovými políčkami. Táto malá dedina je klasickou ukážkou dedinského života. Pozrieme si miestny trh a pokocháme sa pohľadom na malé farebné domčeky. Príchod do Miandrivazo.

4. deň:
Pred nami je dlhšia cesta do Morondava. Keď budeme mať šťastie, po príchode budeme sledovať západ slnka na Baobab Avenue. Impozantné baobaby, lemujúce nespevnenú cestu, známe ako „matka lesa“ ponúkajú bezkonkurenčnú scenériu najmä pri západe slnka.

5. deň:
Dnes nás čaká dobrodružná cesta do Bekopaky. Pôjdeme cestou cez buš, savanu a baobaby, ktorá je prejazdná len od marca do novembra. Na ceste objavíme nádherné hrobky kmeňa Sakalava, ktoré sú zdobené drevenými erotickými rezbami.

6. deň:
Dnes sa pozrieme do NP Bemaraha Tsingy. Park má 2,4 štvorcových míľ členitej vápencovej krajiny a lesov. Toto miesto patrí do svetového dedičstva UNESCO a je domovom 11 druhov lemurov, ktorým sa darí v neúrodnej oblasti a blízkych lesoch. Jeho názov „Tsingy“ sa prekladá ako „kde sa nedá chodiť bosý“, čo je výstižné vďaka svojim špicatým skalným vrcholom. Skaly ostré ako žiletky, malé neisté skalné mosty a 300 stôp vysoké skaly, to je terén v NP. Ráno nás čaká plavba na kanoe po rieke Manambolo s návštevou roklín, jaskýň a hrobiek Vazimba. Popoludní sa vydáme na trekking do Andadoany a Ankeligoa, kde budeme pozorovať lemury a miestne vtáctvo.

7. deň:
Presunieme sa do oblasti NP Kirindy pri rieke Tsiribihina. Ubytujeme sa v Kirindy Lodge.

8. deň:
Po raňajkách navštívime rezerváciu Kirindy. Les je suchého typu a listnatý. Tento klenot prírody obsahuje množstvo živočíšnych a rastlinných druhov, z ktorých časť je endemická. Kirindský les je známy ako jediné miesto, kde možno pozorovať FOSA (Cryptoprocta ferox), najväčšieho mäsožravca na Madagaskare, v kľude a v jeho prirodzenom prostredí. Po návrate do Morondavy strávime zvyšok dňa na pláži, pri pokojných vodách Mozambického zálivu.

9. deň:
Voľný deň na pláži.

10. deň:
Voľný deň na pláži.Tradičná večerná šou s tancom.

11. deň:
Presunieme sa na letisko k miestnemu preletu do hlavného mesta Antananarivo. Pred nami je prehliadka hlavného mesta, ktoré je postavené na jednom z 12-tich historických kopcov. Mesto sa v priebehu rokov neustále skrášľuje a predstavuje stále viac miest na oddych. Objavíme trhy s „malgašským umením“. Nájdeme tu množstvo suvenírov, ktoré sú výsledkom práce miestnych umelcov. Pozrieme sa i na remeselné trhy.

12. deň:
Navštívime Park lemurov. Je to súkromná rezervácia, ktorá sa stala domovom 9-tich druhov denných a nočných lemurov. Následne si pozrieme vodopád a ubytujeme sa v jeho blízkosti.

13. deň:
Transfer na letisko, odlet do Viedne.

14. deň:
Prílet do Viedne.

Ubytovanie:
3*/4* hotely a lodge

Stravovanie:
polpenzia, 1x piknikový obed

Doprava:
Letecká.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu s prestupom vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Miestne transfery. 11x ubytovanie v 3*/4* hoteloch a v lodge s polpenziou. 1x piknikový obed. Výlety a vstupy podľa programu. Poplatok za vybavenie formalít na colnej kontrole. Sprievodcu CK, miestnych sprievodcov a sprievodcov v NP.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Stravu a nápoje nezahrnuté v programe. Vstupné vízum (platba na mieste). Povinné prepitné pre miestnych vodičov a sprievodcov 70 EUR/osoba (vyzbiera sprievodca na mieste). Cestovné poistenie.

 

„Cestovanie je jediná vec, ktorú si kúpiš a spraví ťa bohatším.“ ~ neznámy autor

Facebook Elegance Travel Instagram Elegance Travel

Zasielanie noviniek

Váš E-mail::

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Sme členom združenia

Partneri