Krásy Katalánska s pobytom pri mori

Krásy Katalánska s pobytom pri mori, poznávací zájazd Benediktínske opátstvo, Montserrat, poznávací zájazd, Španielsko Tossa de Mar, poznávací zájazd, Španielsko Costa Brava, poznávací zájazd, Španielsko Montserrat, Katalánsko, poznávací zájazd, Španielsko Španielske námestie, Barcelona, poznávací zájazd, Španielsko Parc Güell, Barcelona, poznávací zájazd, Španielsko Pláž v meste Costa Brava Víťazný oblúk Parc de la Ciutadella v Barcelone Krásy Katalánska s pobytom pri mori, poznávací zájazd Krásy Katalánska s pobytom pri mori, poznávací zájazd Krásy Katalánska s pobytom pri mori, poznávací zájazd Krásy Katalánska s pobytom pri mori, poznávací zájazd Krásy Katalánska s pobytom pri mori, poznávací zájazd Krásy Katalánska s pobytom pri mori, poznávací zájazd
Destinácia: Španielsko, Katalánsko (Barcelona)
Kód zájazdu: 1316163
Cena od: 1 459,27 €
Príplatky od: 69 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

25.08.2024 8 dní First Minute 1 459,27 € +69 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
8-dňový letecký zájazd

Úvod:
Katalánska rozmanitosť tiahnuca sa od vysokých Pyrenejí až ku krásnym piesočným plážam vám najskôr predstaví svoju Barcelonu s dielami Gaudího, rušnými ulicami ako je La Rambla s úžasným trhom, ako aj slávnym štadiónom Camp Nou a večernou spievajúcou fontánou. Horský kláštor Montserrat nadchne krásnymi prírodnými scenériami, čarovná Girona zas stredovekým centrom a prístavné mestečko Cadaqués zas nádherou prírodnej rezervácie. 


Program:

1. deň:
Odlet z Viedne do Barcelony, transfer do hotela na Costa Brava. Individuálne voľno, večera.

2. deň:
Raňajky. Odchod na celodenný výlet do Barcelony. Prehliadka mesta: začneme prechádzkou po najživšej promenáde mesta - La Rambla, kde zažijeme pravú barcelonskú atmosféru a pokračujeme k Plaça Portal de la Pau s vyhliadkovou vežou Krištofa Kolumba, Palau Gűell – prvá stavba na objednávku Gaudího, Plaça Reial – Kráľovské námestie obkolesené palmami, Plaça Sant Jaume s radnicou a palácom katalánskej vlády. Palau de la Generalitat Katedrála sv. Eulálie a Bazilika Santa Maria del Mar, Palác Reial Major – sídlo barcelonských kniežat a neskôr arabských vládcov. Pozrieme si pamiatky secesného umenia ako ich zanechal geniálny katalánsky architekt Gaudí: elegantný bulvár Passeig de Grácia s významnými Gaudího stavbami ako Casa Batlló - rozprávkovo koncipovaný dom so strechou pripomínajúcou chrbát obrovského jaštera a stĺpy dole nohy slona či Casa Milá, prezývaná La Pedrera a nakoniec Sagrada Família - novogotický chrám Svätej rodiny, ktorý sa stal symbolom Barcelony. Vo večerných hodinách návrat do hotela, večera.

3. deň:
Raňajky, pobyt pri mori, obed, odchod na výlet do Barcelony. Návšteva Parku Güell (UNESCO), následne individuálne voľno na nákupy, fakultatívne návštevy múzeí: futbalového štadiónu Camp Nou, ktorý je domovom pre svetový tím FC Barcelona, alebo akvária. Počas autobusovej prehliadky si pozrieme Olympijský štadión, centrum olympijských hier z r. 1992, a uvidíme aj ďalšie zaujímavé miesta ako vrch Montjuic, či námestie Plaça d´Espanya. Deň ukončíme pohľadom na efektný súzvuk svetla, hudby a vody, ktorý ponúka jedinečná fontána – Font Magica de Montjuic (predstavenie Spievajúce fontány). Návrat do hotela.

4. deň:
Raňajky, odchod na celodenný výlet na najvýznamnejšie pútnické miesto Katalánska – horský kláštor Montserrat, ktorý sa nachádza na rovnomennom vrchu s charakteristickou “zubatou” líniou vrcholcov skál dvíhajúcich sa do výšky niečo cez 1 000 m. V benediktínskom kláštore, zakliesnenom v strmom svahu medzi skalami sa údajne udiali viaceré zázraky a socha milostivej Panny Márie z Montsserat - La Moreneta (tmavá panna) – patrónky Katalánska sem láka pútnikov z celého sveta. Niektoré legendy hovoria, že sa na tomto mieste ukrýva svätý grál. Mystickú atmosféru umocňuje nádherný výhľad do doliny. V múzeu, ktoré je súčasťou kláštora, sú maľby takých majstrov, akými boli El Greco, Caravaggio a Picasso. Návrat do hotela, večera.

5. deň:
Raňajky, odchodna výlet do Girony, ktorá je centromrovnomenného regiónu s dokonalou polohou na brehoch rieky Ter a Onyar. Historickécentrum mesta s jednou z najzachovalejších stredovekých židovských štvrtí,hradbami a krásnymi románskymi kostolmi je sieťou úzkych šarmantnýchuličiek, námestí a elegantných palácov. Dokonca tu nájdeme aj zaujímavý most –betónový monolit má v najužšom mieste v strede nad riekou hrúbku len 25 cm. Obdivovať môžeme aj katedrálus najširšou gotickou loďou na svete (širšia je len loď chrámu sv. Petra v Ríme),či farebné domy  na nábreží rieky Onyar,Popoludní presun do vnútrozemia, krátka zastávka pri najväčšom katalánskomprírodnom jazere Banyoless romantickými scenériami. Odchod do Besalú,nádherného stredovekého mesta s románskymi kostolmi Sant Vicenca Sant Pere, pozostatkom benediktínskeho kláštora a opevneným mostom cezrieku Fluviá. Návrat do hotela, večera.

6. deň:
Raňajky, individuálne voľno, príp. fakultatívny výlet loďou do Tossa de Mar – malebného a turisticky  atraktívneho katalánskeho mestečka ležiaceho na pobreží Costa Brava, asi 100 km severovýchodne od Barcelony. Dominantou mesta je zrúcanina gotického hradu, ktorá je súčasťou hradbami obklopeného a veľmi zachovalého starého mesta Vila Vella. Po prehliadke mesta možnosť návštevy Mestského múzea s obrazmi Marca Chagalla. Návrat do hotela, večera.

7. deň:
Raňajky, odchod do Cadaqués, malebného prístavného mestečka obklopeného fascinujúcimi scenériami prírodnej rezervácie Cap de Creus. Toto miesto si obľúbilo mnoho umelcov, ako napr, Pablo Picasso, Joan Miró, Walt Disney, či Salvador Dalí, ktorého dom sa nachádza v zátoke Portligat. Popoludní príchod do Figueres, fakultatívne možnosť návštevy múzea Salvadora Dalího. Návrat do hotela, večera.

8. deň:
Raňajky, transfer na letisko v Barcelone a odlet do Viedne. Transfer do Bratislavy.


Ubytovanie:
7 x v hoteli 4*.

Stravovanie:
7 x polpenzia (raňajky, 6 x večera a 1 x obed).


Doprava:
Letecká, počas pobytu autokar resp. mikrobus


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA - letisko - BA. Miestnu dopravu podľa programu. 7 x ubytovanie v hoteli 4*. 7 x polpenziu (raňajky, 6 x večera a 1 x obed). Sprievodcu CK.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Doplatok za vstup do Sagrady Familie a Parc Güell (vstupy je nutné objednať pri kúpe zájazdu). Ostatné vstupy. Pobytovú taxu. Fakultatívny výlet do Tossa de Mar. Cestovné poistenie.

 

„Cestovanie je jediná vec, ktorú si kúpiš a spraví ťa bohatším.“ ~ neznámy autor

Facebook Elegance Travel Instagram Elegance Travel

Zasielanie noviniek

Váš E-mail::

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Sme členom združenia

Partneri