Májová Srí Lanka a Maldivy: Klenoty Indického oceánu

Májová Srí Lanka a Maldivy: Klenoty Indického oceánu Pláž Pláž Pláž Pláž Pláž Pláž Pláž Pláž Pláž Pláž Pláž Pláž Pláž Pláž Pláž Májová Srí Lanka a Maldivy: Klenoty Indického oceánu Májová Srí Lanka a Maldivy: Klenoty Indického oceánu Májová Srí Lanka a Maldivy: Klenoty Indického oceánu Májová Srí Lanka a Maldivy: Klenoty Indického oceánu Májová Srí Lanka a Maldivy: Klenoty Indického oceánu Májová Srí Lanka a Maldivy: Klenoty Indického oceánu Májová Srí Lanka a Maldivy: Klenoty Indického oceánu Májová Srí Lanka a Maldivy: Klenoty Indického oceánu Májová Srí Lanka a Maldivy: Klenoty Indického oceánu
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1325231
Cena od: 2 759 €
Príplatky od: 75 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Pobytovo-poznávacie

Výber termínu

01.05.2024 12 dní Last Minute 2 759 € +75 € odlet: Viedeň letecká
01.05.2024 14 dní Last Minute 3 199 € +75 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis:
1. deň
Odlet z Viedne s 1 prestupom.


2. deň
Prílet na Srí Lanku - do Colomba.
Privítanie klientov na letisku, transfer do hotela pri pláži v oblasti Waikkal a oddych po dlhej ceste.
V deň príletu si môžete užiť voľný deň na pláži.
Predpokladaný hotel pre ubytovanie je Ranweli Holiday Village 4* alebo podobnom


3. deň
Po raňajkách v hoteli sa budete presúvať smerom k čajovníkovým plantážam v Nuwara Eliya a cestou navštívite výrobňu čajov.
Čajové plantáže - čaj bol prvýkrát zasadený na Srí Lanke v roku 1824 v Botanickej záhrade v Peradeniya, keď niekoľko rastlín priviezli z Číny. Ďalšie boli dovážané z Assamu v roku 1839. V roku 1867 škótsky plantážnik menom James Taylor zasadil čajové semená na 8 hektároch lesného pozemku v plantáži Loolcondura. V roku 1873 začala čajová exportná priemyselná výroba Srí Lanky so skromnými 23 librami, ktoré boli odoslané do Londýna. Čaj sa dobre pestuje len na kopcovitom teréne a je klasifikovaný podľa nadmorskej výšky do troch hlavných skupín: nízka nadmorská výška, stredná nadmorská výška, vysoká nadmorská výška. V roku 1996 Srí Lanka vyprodukovala 258 miliónov kíl čaju a získala 34 068 miliónov rupií za export 244 miliónov kíl čaju.
Nuwara Eliya - nazývaná aj malé Anglicko, pre svoju premenlivosť počasia patrí k najvyhľadávanejších turistickým oblastiam Srí Lanky pre svoju pestrosť prírody a nádherné prírodné scenérie. Nuwara Eliya - "Malé Anglicko" na Srí Lanke je umiestnené v prekrásnom prostredí hôr, horských dolín, vodopádov a čajovníkových plantáží. Je považované za jedno z najchladnejších miest na ostrove a všade v Nuwara Eliya môžete vidieť anglický vplyv. Viktóriin park v strede mesta je ideálnym miestom pre piknik alebo pozorovanie vzácnych duhov vtákov. Kdekoľvek inde na Srí Lanke môže chýbať sezónnosť, ale tu nájdete kvety, ktoré kvitnú len na jar a na jeseň.
Po programe transfer do hotela, ubytovanie, večera a voľný program.


4. deň
Po raňajkách sa vydáte na vlakovú stanicu v Nuwara Eliya, kde Vás čaká 3.5 hodinová cesta vlakom do Peradeniya. (jazda vlakom závisí od aktuálnej situácie).
Po jazde vlakom sa zastavíte v botanickej záhrade Peradeniya - botanická zýhrada sa rozprestiera na pozemku s rozlohou 147 akrov. Botanickú záhrau začali vysádzať v roku 1374 ako odpočinkovú záhradu kráľov Gampoly a Kandy. Záhrada ponúka viac, ako 4000 druhov stromov, kvetov a rastlín. Niektré rastliny patria k veľmi nezvyčajným druhom. Botanická záhrada ponúka 5 palmových ulíc skrášľujúcich aj tak prekrásnu botanickú záhradu. 5 palmových ulíc bolo vybudovaných v roku 1905.
Po prehliadke botanickej záhrady nás čaká asi 30 minútová jazda do mesta Kandy.
Kandy - začnete krátkou prehliadku mesta, vrátane prehliadky jazera, tržnice a Chrámu Budhovho zubu. Kandy je ďalším miestom zaradeným do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Kandy sa nachádza v malebnej kopcovitej oblasti Srí Lanky a je obklopené prevažne čajovníkovými plantážami. Mesto bolo posledným hlavným mestom kráľov Sinhala a patrí k ich najposvetnejším miestam. Chrám Budhovho zubu patrí k najposvätnejším miestam na ostrove.

Po programe transfer do hotela, ubytovanie, večera a voľný program.

5. deň
Po raňajkách sa vydáte na cestu k chrámu Dambulla a hore Sigiriya. Po ceste sa zastavíme v typickej koreninovej záhrade.
Matale Spicy Garden - mieste ideálnym na nákup pravej Srí Lanskej škorice, korenín a rôznych liečivých zmesí. Miesta kde sú vysadené škorice, kardamóm, popínavé rastliny a všetky ostatné koreninové stromy, rastliny a popínavé rastliny. Pre tých, ktorí by si ich chceli kúpiť, sú k dispozícii aj obchody s koreninovými produktami. Vo všetkých Spice Gardens sú návštevníci prevedení sprievodcom. Navštívte aj Batik Factory - kde môžete vidieť výrobu krásnych batikovaných výtlačkov.
Následne sa presunieme do Dambully.
Jaskynný chrám Dambulla - jedná sa o 5 skalnatých jaskyní, ktoré sú umiestnené 100 - 150 metrov nad mestom Dambulla. Samotné jaskyne slúžili už od 1. storočia ako miesta bohoslužieb. V chrámoch nájdete veľa sôch budhov, prekrásne maľby a všetko, čo k Srí Lanke patrí. Po vstupe do chrámu sa cítite ako v prekrásne zdobenom kostole a nie v útrobách jaskyne. Po vstupe do Dambully vás privíta obrovská pozlátená socha Budhu, ktorá je vysoká 30 metrov. Samostatné jaskyne sa nachádzajú nad samotným chrámom a vedú k nim schody, na ktorých budete mať možnosť stretnúť miestnych predavačov suvenírov.

Po prehliadke Dambully sa presunieme k hore Sigiriya
Sigiriya - nazývaná aj Levia hora patrí do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Samostatná pevnosť pochádza z 5. storočia nášho letopočtu. Je veľakrát označovaná aj ako „Pevnosť v oblakoch“ a patrí medzi najfascinujúcejšie pamiatky Srí Lanky. Názov Levia hora získala podľa toho, že vo výške 180 metrov, na samotnom vrchole skaly, pred vstupom do kráľovského paláca stával obrovský lev. Vrchol Sigiriye súžil ako kráľovský palác s množstvom vodných nádrží, ktorých pozostatky na vás čakajú na vrchole dodnes.
Po programe transfer do hotela, ubytovanie, večera a voľný program.


6. deň
Po raňajkách sa vydáte k ikone Srí Lanky - k miestu Polonanaruwa a následne vás bude čakať safari v Národnom parku Minneriya.
Polonnaruwa bola stredovekým hlavným mestom Srí Lanky od 11. do 13. storočia n. l. Počas obdobia kráľov Vijayabahu I., Parakramabahu I. a Nissankamalla z obdobia Polonnaruwa sa v krajine dosiahlo veľké politické, ekonomické a sociálne oživenie. Pamätník je lepšie zachovaný ako v Anuradhapure. Socha Parakrama, Kráľovské paláce, Audienčné siene, Vata-da-ge, Thuparama, Rankoth Vehera, Kiri-Vehera, Gal-Vihara, Lankathilaka a Tivanka Image House sú tu niektoré zo zaujímavých pamiatok.
Potom nasleduje transfer do Minneriya.
Národný park Minneriya - táto oblasť pokrýva bývalú svätyňu Minneriya - Giritale. Asi 200 divých slonov, divých byvolov, diviakov, škvrnitých jeleňov, lenochodov, Sambhur, leopardov, krokodílov, 9 druhov obojživelníkov, 25 druhov plazov, 160 druhov vtákov, 26 druhov rýb, 78 druhov motýľov. Tento národný park je jedným z najlepších miest v krajine, kde môžete vidieť voľne žijúce slony, ktoré sú často prítomné v obrovských množstvách a brodivé vtáky. Park, ktorému dominuje starobylá nádrž Minneriya má na svojich 88,9 km štvorcových kilometroch množstvo krovín, lesov a mokradí, ktoré poskytujú útočisko aj makakom toque, jeleňom sambarským, byvolom, krokodílom a leopardom (tie však možno vidieť len veľmi zriedkavo).
Po ukončení safari sa presuniete na ubytovanie a večeru.


7. deň
Ranný odchod na letisko v Colombe, odlet na Maldivy.
Po prílete na Maldivy nasleduje presun na hotel, ubytovanie a voľný program.
OBLU XPErience Ailafushi 4*
POLOHA
• hotel OBLU XPErience Ailafushi 4* sa nachádza 15 min rýchloloďou od medzinárodného letiska v Malé
POPIS
• nový a kvalitný a hotel • recepcia • obchod so suvenírmi • zmenáreň • knižnica • práčovňa • lekár • plážový volejbal • hlavná bufetová reštaurácia • bar • spa & wellness centrum • stolný tenis • plážový volejbal • fitness centrum
UBYTOVANIE
• izby typu Ocean View • kúpeľňa s WC • fén • toaletné potreby • klimatizácia • ventilátor • minibar (za polatok) • trezor • potreby na prípravu kávy/čaju • balkón alebo terasa
STRAVOVANIE
all inclusive - raňajky, obedy a večere formou bufetu • vybrané nealkoholické a alkoholické nápoje - presný rozpis all inclusive obdržíte priamo na recepcii hotela)
PLÁŽ
• hotel sa nachádza na súkromnom ostrove s prekrásnou plážou • plážový servis v cene


8.-11.deň
Oddych v plážovom hoteli.


12.deň
Check out z hotela do 12:00. Transfer z hotela na letisko, odlet do Viedne. V závislosti od letových časov môže byť prílet na 13.deň.

Krajiny

Zobraziť všetky »

 

„Cestovanie je jediná vec, ktorú si kúpiš a spraví ťa bohatším.“ ~ neznámy autor

Facebook Elegance Travel Instagram Elegance Travel

Zasielanie noviniek

Váš E-mail::

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Sme členom združenia

Partneri