Srí Lanka & Maldivy - poznávanie a oddych

Ostrovy v mori Mólo nad morom Sigirya „Levia hora“ Kúpanie slonov v Pinnawale Sloní sirotinec Pláž na Maldivách Relax pri mori Podmorský svet na Maldivách Tradiční rybári na Srí Lanke Sloní sirotinec Slon prechádzajúci sa po meste Kúpanie slonov Múzeum svetového budhizmu Prítulné opice na Srí Lanke Dalada Maligawa Maľovaný Buddha na stene Múzeum v meste Dambulla Tradičná tanečnica Zaklínač hadov Svätyňa buddhov v Dambulle Múzeum svetového budhizmu v Kandy Miestne ovocie v meste Matale Levie schody vedúcce na Sigiryu Žena zbierajúca čajové listy
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1327869
Cena od: 3 857,32 €
Príplatky od: 60 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Pobytovo-poznávacie

Výber termínu

19.11.2024 11 dní First Minute 3 857,32 € +60 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Úvod:
11/12 - dňový letecký zájazd.

Úvod:
Jedinečná kombinácia dvoch nádherných krajín, kde spoznáte Srí Lanku v plnej kráse s bohatou históriou, zlatými chrámami, slonmi, "Pevnosťou v oblakoch", ajurvédskymi i botanickými záhradami, chrámom Budhovo zubu, a Maldív, kde budete oddychovať na tých najkrajších exotických ostrovoch na svete. 

1. deň:
Odlet z Viedne.

2. deň:
Prílet na Srí Lanku, do hlavného mesta Colombo. Po prílete sa zoznámime s touto čarokrásnou a tajomnou krajinou. Oddych a ubytovanie po ceste.

3. deň:
Cestou sa zastavíme v sloňom sirotinci v Pinnawala, kde momentálne žije približne 70, vrátane tých najhravejších a najrozkošnejších, sloních mláďat, zachránených po rôznych zraneniach z džungle. Ich kŕmenie a kúpanie je obrovským zážitkom. Dambulla. Zlaté jaskynné chrámy v Dambulle považujú mnohí za najspirituálnejšie miesto na  Srí Lanke. Mystickú atmosféru miesta vytvára až  150 sôch Budhu a množstvo farebných fresiek  na stenách. Vstup do jednotlivých jaskýň je zo  100 m vysokého skalného masívu, ktorý otvára pohľad na nádhernú panorámu krajiny.

4. deň:
Pozrieme si stredoveké kráľovstvo Polonnaruwa. Mesto zostalo takmer v pôvodnej podobe napriek tomu, že je staré viac než 800 rokov. Jeho slávu pozdvihol kráľ Parakramabahu I. v 12. storočí.  Mestom prechádzalo množstvo zavlažovacích kanálov, bolo tam postavených množstvo chrámov a sôch Budhu. Do dnešného dňa sa zachovali  pomníky slávnych, ktoré slúžia ako modliace  miesta. Popoludní možnosť fakultatívneho výletu jeep safari a jazda na slonoch v jednom z Národných parkov.

5. deň:
Sigirya čiže „Levia hora“, trón kráľa Kasyapa alebo „Pevnosť v oblakoch“, skala týčiaca sa strmých 200 m nad okolitý terén, patrí medzi tie najväčšie zaujímavosti a od roku 1982 je zapísaná v zozname svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Na tejto pevnosti sa odohral príbeh zrady a boja o moc, ktorý môžeme čítať zo zvyškov kráľovského paláca a fresiek dievčenských postáv. Po „levích schodoch“ vystúpime až na vrchol tohto mimoriadneho monumentu. Cestou do Kandy navštívime dedinu Matale, ktorá je plná ajurvédických záhrad s korením a miestnym ovocím. Príchod do kandy, hlavného mesta sinhálskeho kráľovstva až do roku 1815, keď nadvládu prevzali Briti. Uprostred mesta sa rozkladá umelo vytvorené jazero z roku 1807. Na jeho brehu stojí najposvätnejšia budhistická pamiatka Dalada Maligawa – Chrám Budhovho zubu. Návšteva typického predstavenia kandyjskej tanečnej skupiny.

6. deň:
Prehliadka mesta a návšteva chrámu. Navštívime kráľovské botanické záhrady Peradenyia, kde najlepšie spoznáme bohatstvo a rozmanitosť miestnej flóry.

7. deň:
Transfer na letisko v Colombe. Prelet na Maldivy a miestny prelet alebo plavba na ostrov. Čaká nás pobyt na nádhernách plážach tropického raja na Maldivách. Palmy, tyrkysové more a pláže s jemným pieskom.

8. deň:
Pobyt na nádherných plážach tropického raja na Maldivách s polpenziou.

9. deň:
Pobyt na nádherných plážach tropického raja na Maldivách s polpenziou.

10. deň:
Pobyt na nádherných plážach tropického raja na Maldivách s polpenziou. Podľa odletových časov prelet do hlavného mesta Male. Odlet do Viedne.

11. deň:
Podľa odletových časov prelet do hlavného mesta Male. Odlet do Viedne.


Ubytovanie:
3* hotely na Srí Lanke, 4* hotel na Maldivách.

Stravovanie:
Polpenzia.


Doprava:
Letecká z Viedne.

Poznámka:
Program na Srí lanke sa môže posúvať v závislosti od letových časov.

Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Viedne s prestupom vrátane letiskových a servisných poplatkov. Transfer BA – letisko – BA. Miestne transfery. 5x ubytovanie v 3* hoteloch s polpenziou na Srí Lanke, vstupy do pamiatok podľa programu. Miestny prelet na Maldivy, presun do rezortu. 3x/4x ubytovanie s polpenziou v 4* hoteli na Maldivách. Sprievodcu CK počas poznávacieho okruhu na Srí Lanke a asistencia pri prelete na Maldivy.

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Prepitné pre miestnych vodičov a sprievodcov 40 €/osoba (vyzbiera sprievodca na mieste). Stravu a nápoje nezahrnuté v programe. Vstupné vízum. Cestovné poistenie.

Krajiny

Zobraziť všetky »

 

„Cestovanie je jediná vec, ktorú si kúpiš a spraví ťa bohatším.“ ~ neznámy autor

Facebook Elegance Travel Instagram Elegance Travel

Zasielanie noviniek

Váš E-mail::

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Sme členom združenia

Partneri