Zanzibar - poznávanie afrického raja

Destinácia: Tanzánia (Zanzibar), Zanzibar
Kód zájazdu: 1327886
Cena od: 2 398,78 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy
Exotika
Pobytovo-poznávacie

Výber termínu

26.10.2024 8 dní First Minute 2 398,78 € +0 € odlet: Bratislava letecká

Popis zájazdu

Úvod:
8 - dňový letecký zájazd.

Úvod:
Na úžasnom ostrove Zanzibar vás čaká legendárne mesto Stone Town a stovky jeho príbehov znejúcich v rytme Freddie Mercuryho, putovanie rušnými ulicami, objavovanie prírodného parku Jozani, plantáže ovocia a korenín, svahilský obed, ale aj tyrkysový oceán a osviežujúce drinky v plážovom rezorte. 

1. deň:
Odletíme z Bratislavy na čarovný Zanzibar, kde sa mieša vôňa škorice, klinčeka a čierneho korenia s premyslenou kuchyňou afrických, arabských a indických vplyvov.


2. deň:
Ubytujeme sa v plážovom rezorte. Čaká nás prvá prechádzka po nádhernej pláži s jemným pieskom a vynikajúce domáce jedlo. Nie, nie je to gýč. Je to zanzibarská príroda, ktorá sa vyhrala s bielou a tyrkysovou modrou a dala tak zadosť pomenovaniu „klenot východnej Afriky“.

3. deň:
Dnes sa presunieme do Kamenného mesta (UNESCO), kde cítiť africkú kultúru vedľa indickej, európskej či arabskej. Zahľadíme sa na krásnu katedrálu Sv. Jozefa, ktorú postavili francúzski misionári a miestni stavitelia v románskom slohu. Taktiež si pripomenieme dátum 5. septembra 1946, kedy sa v meste narodil svetoznámy a legendárny Freddie Mercury. Nevynecháme starú pevnosť na pobreží, ktorá tu stojí už vyše tristo rokov. Neskôr sa preplavíme na kilometer dlhý ostrov Prison Island. Pochmúrna história ostrova, ktorý bol spočiatku miestom pre otrokov a neskôr pre chorých obyvateľov, je už dávnou minulosťou. Dnes je domovom pre nádherné veľké korytnačky, ktoré sa dožívajú aj dvesto rokov. Vrátime sa späť do rezortu.

4. deň:
Dnešný deň nás čaká opäť kvalitný celodenný poznávací program. Vydáme sa preskúmať nádhernú prírodnú rezerváciu Jozani. Hneď pri vstupe nás očarí krásny mahagónový les. Počas prehliadky budeme môcť pozorovať rôzne druhy vtáctva či rýb. Našu pozornosť upúta vzácny endemit, Gueréza červená zanzibarská, čo predstavuje jeden z najvzácnejších primátov na svete. Čaká nás tradičný svahilský obed a voňavá zastávka na koreninových a ovocných plantážach a neskôr návrat do rezortu.

5. deň:
V tieto dni si doprajeme jedinečný relax, prechádzky a oddych na krásnych piesočnatých plážach, vynikajúce jedlo, exotické ovocie či osviežujúce miešané drinky v kvalitnom plážovom rezorte.

6. deň:
V tieto dni si doprajeme jedinečný relax, prechádzky a oddych na krásnych piesočnatých plážach, vynikajúce jedlo, exotické ovocie či osviežujúce miešané drinky v kvalitnom plážovom rezorte.

7. deň:
V tieto dni si doprajeme jedinečný relax, prechádzky a oddych na krásnych piesočnatých plážach, vynikajúce jedlo, exotické ovocie či osviežujúce miešané drinky v kvalitnom plážovom rezorte.

8. deň:
Koniec poznávania bude v znamení odletu do Bratislavy.


Ubytovanie:
4* hotel.

Stravovanie:
All inclusive

Doprava:
Letecká.


Poznámka:
Zmena programu vyhradená.

Predpokladané hotely počas zájazdu (môžu sa meniť):
hotel VOI Kiwengwa 4*


Celková cena zahŕňa:
Leteckú dopravu z Bratislavy s technickým medzipristátím vrátane letiskových a servisných poplatkov. 7x ubytovanie v 4* plážovom rezorte s all inclusive (len v hoteli, nie počas výletov). Obed počas celodenného výletu. Vstupy uvedené v programe. Celodenný výlet do rezervácie Jozani a na koreninové plantáže. Celodenný výlet do Stone Townu a na Prison Island. Všetky miestne transfery. Sprievodcu CK SATUR. Cestovné poistenie.  

Celková cena nezahŕňa:
Doplatok za jednolôžkovú izbu. Pobytovú taxu cca 5 USD/deň (platí sa v hoteli). Vstupné víza Zanzibar 50 USD (platí sa pri vstupe). Povinné prepitné pre miestnych sprievodcov a vodičov 40 EUR/osoba (vyzbiera sprievodca na mieste). Cestovné poistenie. 



 

„Cestovanie je jediná vec, ktorú si kúpiš a spraví ťa bohatším.“ ~ neznámy autor

Facebook Elegance Travel Instagram Elegance Travel

Zasielanie noviniek

Váš E-mail::

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Sme členom združenia

Partneri