gurmánska cesta po Katalánsku

Destinácia: Španielsko, Katalánsko (Barcelona)
Kód zájazdu: 1328993
Cena od: 1 169 €
Príplatky od: 190 €
Poznávacie zájazdy
Gastro

Výber termínu

07.09.2024 8 dní First Minute 1 169 € +190 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Popis:
pobyt pri mori + Barcelona • Girona • Sant Sadurní d´Anoia • Vilafranca del Penedés • Tossa • Lloret de Mar

1. deň:
možný transfer z Bratislavy na letisko do Viedne (za príplatok), odlet z Viedne, prílet do Barcelony, transfer do hotela na pobreží Costa Brava/Maresme, ubytovanie, individuálne voľno, večera.

2. deň:
raňajky, celodenný výlet do Barcelony – prehliadka barcelonskej tržnice „La Boqueriá St. Josep“, jednej z najväčších mestských tržníc, „chrám gastronómie“ podľa Ferrána Adríá, priamo v centre na slávnych Las Ramblas. Prechádzka po Barcelone – Plaza Catalunya, gotická štvrť, katedrála Santa Eulalia. Obed v typickej barcelonskej reštaurácií v prístave Port Olímpic (katalánska mediteránna kuchyňa, pica-pica mariscos, paella, fideua, arroz negro), po obede individuálne voľno k návšteve múzeí, galérií, či napr. podmorského akvária, návrat do hotela, večera, nocľah.

3. deň:
raňajky, odjazd do Sant Sadurní d´Anoia, najdôležitejšieho mestečka kraja Penedés, kde rodina Ferrer Bosch od r. 1914 pripravuje najlepšie vína šampanského typu – cavas. Značka Freixenet a ich Gran Carta Nevada, Carta Nevada Reserva, Gran Cordón Negro a ďalšie produkty sú veľmi známe a obľúbené. Exkurzia po celej historickej i modernej prevádzke, jazda vláčikom rozľahlými pivnicami a ochutnávka vína. Obed v miestnej typickej reštaurácií a ochutnáme zas inú katalánsku kuchyňu, založenú na zaujímavej úprave kvalitných mäsových pokrmov, príprave typických embutidos. Prehliadka vínnych pivníc slávnej značky Torres dodávajúcej vína na stôl samotnej kráľovskej rodine, návrat do hotela, večera, nocľah.

4. deň:
raňajky, odjazd do Girony, historického centra Katalánska, kde si prezrieme katedrálu, staré mesto s domami na nábreží rieky Oňar, zachovalé Židovské mesto. Odjazd do Peratallady, kúzelného stredovekého mestečka, kde navštívite typickú miestnu reštauráciu s delikátnymi tapas – menšie porcie rôznych jedál tak typických pre Španielsko i Katalánsko. Zastávka v Lloret de Mar, kde si prejdete veľkú predajňu vín a katalánskych embutidos, olivových olejov a iných špecialít, návrat do hotela, večera, nocľah.

5. deň:
raňajky, individuálne voľno, kúpanie, odjazd do Lloret de Mar s vyhlásenou miestnou reštauráciou CAN SABATA so skvelými produktami stredomorskej kuchyne, odjazd do Tossa de Mar, jedného z najkrajších stredísk na pobreží Costa Brava – Villa Vieja – opevnená časť Tossy, hradby z 12. a 13. st. s obrannými vežami, centrum, kostol Sant Vincenc, Museo Municipal, návrat do hotela, večera, nocľah.

6. deň:
raňajky, individuálne voľno, kúpanie, večera, nocľah.

7. deň:
raňajky, individuálne voľno, kúpanie, večera, nocľah.

8. deň:
raňajky, transfer na letisko, odlet z Barcelony, prílet do Viedne, možný transfer do Bratislavy.

Stravovanie:
7 x polpenzia • 4 x obedy v miestnych reštauráciách

Doprava:
letecká

Poznámky:
Ceny vstupov sú orientačné, počas roka sa môžu meniť. Možné odlety aj z Budapešti, Krakowa a Prahy (na vyžiadanie).

Zľavy:
Zľava SENIOR 55+: -3%/osoba. Zľava verný klient: -3%/osoba.

 

„Cestovanie je jediná vec, ktorú si kúpiš a spraví ťa bohatším.“ ~ neznámy autor

Facebook Elegance Travel Instagram Elegance Travel

Zasielanie noviniek

Váš E-mail::

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Sme členom združenia

Partneri