Chile, Peru, Bolívia a Veľkonočný ostrov

Za jeho oficiálneho objaviteľa je považovaný Americký univerzitný profesor z Yale Hiram Bingham. fot Cusco je bývalým hlavným mestom ríše Inkov a jedným z najkrajších miest na svete. foto: Laura Lackov Dômyselnosť architektúry Inkov. foto: Laura Lackovičová – BUBO Peruánci vedia pohostiť. Spoznávajte kultúru Inkov a spite ako králi. Zlepšite si ubytovací štandard Najväčší kameň má vyše 7 a pol metra a 12 ton. foto: Laura Lackovičová – BUBO Prémiový hotel JW Marriott el Convento v Cuzco je po dokonalej rekonštrukcii, ktorá sa viac než poda Plaza de Armas, Lima. Večerný prílet do Limy, hlavného mesta Peru a druhého najväčšieho mesta Južnej Väčšina turistov Limu obchádza (čo je veľká škoda), ale my v BUBO chceme tomuto mestu venovať čas a Už počas prvých metrov krásnym koloniálnym centrom pochopíte, prečo sa Lime hovorí aj mesto balkónov Peru je nádherne farebné a pociťovať to budeme od prvého dňa. foto: Laura Lackovičová – BUBO Nádherné Plaza de Armas počas dňa. Vstupná brána do čias kolonializmu. foto: Laura Lackovičová – BUB /uploads/covery zajazdov/luborkucera_bolivia_img_0421-66.jpg Nevynecháme ani domáce špeciality. Peru je pre gastro fajnšmekrov jednou z najlepších svetových dest Mesto balkónov a fontán. foto: Laura Lackovičová – BUBO Lima má 1900 balkónov, ktoré si môžete Nazrieme aj do katakomb pod františkánskym kláštorom s 300 000 telami.
foto: Katarína Foltánová – BU Z úrovne mora prilietame do Cusca vo výške 3400 metrov nad morom. foto: archív BUBO Španieli svoje koloniálne budovy stavali na pôvodných základoch inkských budov, ktoré dobre odolával Zlepšite si ubytovací štandard počas zájazdu a strávte 6 nocí v pohodlí exkluzívnych hotelov s výbor Zlepšite si ubytovací štandard počas zájazdu a strávte 6 nocí v pohodlí exkluzívnych hotelov s výbor Zlepšite si ubytovací štandard počas zájazdu a strávte 6 nocí v pohodlí exkluzívnych hotelov s výbor Zlepšite si ubytovací štandard počas zájazdu a strávte 6 nocí v pohodlí exkluzívnych hotelov s výbor Zlepšite si ubytovací štandard počas zájazdu a strávte 6 nocí v pohodlí exkluzívnych hotelov s výbor Čarovnú architektúru mesta vymeníme sa o čosi pôvodnejšie budovy... foto: Ľubor Kučera – BUBO Začíname iba dvesto výškových metrov nad mestom, na pevnosti Sacsayhuaman. foto: Laura Lackovičová – Pevnosť sa nachádza priamo nad bývalým hlavným mestom Cusco. foto: Ľubor Kučera – BUBO Peru a Bolívia sú dve najindiánskejšie krajiny na svete. foto: Ľubor Kučera – BUBO Dáme si aj jazdu na skalných šmykľavkách? foto: Ľubor Kučera – BUBO Pevnosť Sacsayhuaman - jedná z mnohých krásnych zastávok na zájazde. 
foto: Laura Lackovičová – BUBO Posvätné Q´enko, vápencová skala, ktorú Inkovia zakomponovali do svojho chrámu, pričom využili aj ja Ochutnáme aj miestne špeciality. Viete, čo je cuy? Ceviche? Pisco sour? foto: Laura Lackovičová – BU U nás domáci miláčik, u tamojších obyvateľov kedysi bežný pokrm. Pred príchodom Španielov tu totiž n Tradičné farbenie látok. foto: Ľubor Kučera – BUBO Dáme si selfie? foto: Laura Lackovičová – BUBO Najkrajšie a najfarebnejšie suveníry v Južnej Amerike? foto: Laura Lackovičová – BUBO Terasy majú funkciu obrovského skleníka s rôznymi stupňami mikroklímy. foto: Ľubor Kučera – BUBO Scénická cesta na Machu Picchu vlakom popri divokej Urubambe. Nasadáme na vlak a čaká nás krásna cesta údolím rieky Urubamba.
foto: Ľuboš Fellner – BUBO Prichádzame do magického strateného mesta Inkov. foto: Laura Lackovičová – BUBO Fotografie, o ktorých sníva nejeden cestovateľ. foto: Martin Šimko – BUBO Vyberiete sa na niektorý z trekov? foto: Ľubor Kučera - BUBO Spoločnosť nám budú robiť všadeprítomné lamy a alpaky. foto: Laura Lackovičová – BUBO Viete, aký je medzi nimi rozdiel? foto: Ľubor Kučera – BUBO Na našej ceste sa dostaneme naozaj vysoko... Sme vo výške 4 335m n.m. Povinná fotka s tabuľou musí b Ide o najvyššie položené splavné jazero sveta. 
foto: Veronika Bednárová – BUBO Jazero Titicaca má rozlohu približne 8500 kilometrov štvorcových, približne 1/5 rozlohy Slovenska. f Priamo na rákosových ostrovoch žije etnikum Uros.
foto: Veronika Bednárová – BUBO Tvorí hranicu medzi Bolíviou a Peru vo výške 3809 metrov nad morom.
foto: Ľubor Kučera - BUBO Vyberiete sa na výlet na horu Chacaltaya? Na vrchole sa vám naskytnú takéto nádherné výhľady. foto: Postupne sa zvečerieva a my už cítime nastupujúci chlad z jazera. Vraciame sa do prístavu a presúvam Naši BUBO sprievodcovia Južnú Ameriku milujú a sú pripravení postarať sa o Vaše zážitky. 
foto: Laur Pod nami jazero Titicaca v celej svojej kráse a my sa nestačíme vynadívať a zároveň robiť panorámy. Vystupujeme, s batožinou nám pomôžu miestni mládenci na špeciálne upravených nákladných bicykloch, k La Paz je najvyššie položeným hlavným mestom planéty.
foto: Veronika Bednárová – BUBO La Paz Golf Club - zahrajte si golf na najvyššie položenom golfovom ihrisku sveta. Uličkami La Pazu. Aj toto mesto si zamilujete.
foto: Veronika Bednárová - BUBO Údolie mesiaca pozostáva z pieskovcových útvarov, sformovaných eróziou a prírodnými živlami. foto: Ľ Pre odvážnych bubákov (klient BUBO) možnosť adrenalínového bonbónika, o ktorom budete roky rozprávať Výhľady na hory čoskoro vymeníme za púšť. foto: Ľubor Kučera – BUBO Moderným, pohodlným autobusom sa presunieme na bolívijské Altiplano. foto: Laura Lackovičová – BUBO Prechod cez Altiplano v štýle BUBO a lovenia zážitkov. foto: Katarína Foltánová - BUBO Nad ránom sa dostaneme k našim terénnym vozidlám a trojdňový prechod najväčšou soľnou planinou na sv Naše autá sú pripravené. Na streche si nesieme všetko. foto: Laura Lackovičová – BUBO Ak sledujete Dakar, tieto miesta vám budú známe. foto: Laura Lackovičová – BUBO Neďaleko mesta Uyuni leží pohrebisko vlakov.
foto: Laura Lackovičová – BUBO Farebnosť jazier a lagún závisí od mikroorganizmov a planktónu vo vode, ktoré sa množia v závislosti Miesto ako z inej planéty. foto: Laura Lackovičová – BUBO Vo výške približne 3800 metrov nad morom leží najväčšia soľná púšť našej planéty. foto: Ľubor Kučera Odfotíte sa aj so slovenskou vlajkou? foto: Laura Lackovičová – BUBO Pri niektorých lagúnach pravdepodobne natrafíme aj na plameniaky. foto: Laura Lackovičová – BUBO V prípade zjazdnej cesty a vhodných podmienok zastavujeme aj na ostrove uprostred Salaru - Isla del Niektoré majú aj dvanásť metrov. foto: Laura Lackovičová – BUBO Pozor na oči, odraz od bielej soli je 6x silnejší než odraz svetla od snehu na lyžiarskej zjazdovke. Okolo iba čistá príroda. Sami, uprostred južnej Bolívie, nie je tu ani mobilný signál. foto: Laura L Výhľady, na ktoré nezabudneme nikdy. foto: Laura Lackovičová – BUBO Hory, lagúny a kamenné útvary nás budú sprevádzať po desiatky kilometrov. foto: Ľubor Kučera – BUBO Nádherné lagúny, prekrásna príroda. Vedeli ste toto o Bolívii ? foto: Laura Lackovičová – BUBO Plameniaky v lagúnach, andské líšky, lamy, vicune. foto: Laura Lackovičová – BUBO Čarovné diela prírody. foto: Laura Lackovičová – BUBO Ste fanúšikom rely? foto: Ľubor Kučera – BUBO Veľkonočný ostrov stojí za návštevu! Odporúčame. foto: Samuel Kĺč – BUBO Nestíhame uvoľňovať miesto na pamäťových kartách. foto: Ľubor Kučera – BUBO Spíme pár hodín a odchádzame zavčasu. Máme namierené totiž ku gejzírom Sol de la manana (ranné slnko Schádzame do mestečka San Pedro a sme v Čile. foto: Laura Lackovičová - BUBO Sme v najsuchšej púšti našej planéty, kde navštevujeme druhé Údolie Mesiaca. foto: Laura Lackovičová Na niektorých miestach tu nepršalo aj desať tisícky rokov. foto: Katarína Foltánová - BUBO Kostol v dedinke San Pedro de Atacama. foto: archív BUBO Schádzame do najbohatšej metropoly Južnej Ameriky, Santiago de Chile. foto: Laura Lackovičová - BUBO Pohľad na Torre Grand Santiago, najvyššiu načierno postavenú stavbu našej planéty. Pôvodne malo ísť Stejky a kvalitné víno do sýtosti.
foto: Ľubor Kučera - BUBO Po 5,5 hodinách pristaneme na malej skale, Veľkonočný ostrov. foto: Samuel Kĺč – BUBO Najväčšia záhada ostrova - sochy Moai. foto: Martin Šimko – BUBO Fotografie, ktoré poznáme a vždy sme to túžili vidieť naživo... foto: Samuel Kĺč – BUBO Ako boli obrovské sochy premiestňované po ostrove, to sa dodnes nevie... foto: Martin Šimko – BUBO Orongo, Veľkonočný ostrov. foto: Martin Šimko – BUBO Ahu je názov pre pódium, na ktorom sochy moai stoja. Ahu Akivi je najhlbšie vo vnútrozemí a zároveň Oči sôch boli vyrobené z koralu. foto: Samuel Kĺč – BUBO Vybrať sa objavovať záhady najodľahlejšieho ostrova sveta stojí za to! foto: Samuel Kĺč – BUBO Smiem prosiť? Po hudobno-tanečnom predstavení domácich si môžete vyskúšať ich kostýmy. foto: Martin Je za nami neuveriteľný kus našej krásnej planéty. Plní zážitkov a vnemov letíme naspäť domov. foto:
Destinácia: Viac destinácií
Kód zájazdu: 1333608
Cena od: 6 990 €
Príplatky od: 1 213 €
Doprava: letecká
Termín: 04.10.2024 19/18 dní/nocí
Obchodník: 35824859
Kód termínu: 83372852

« Späť na výber termínu a popis zájazdu
Poznávacie zájazdy
Exotika
Expedícia
Cusco Typ ubytovania:
Peru, Cusco
La Paz
Bolívia, La Paz
San Pedro de Atacama
Čile, Antofagasta, San Pedro de Atacama
Letisko:    
Strava:    
Pre zobrazenie komplexného cenníka vyberte zodpovedajúci typ ubytovania.
Cena celkom: N/A

Obsiahnuté údaje sú výlučne informatívne.

Krajiny

Zobraziť všetky »

 

„Cestovanie je jediná vec, ktorú si kúpiš a spraví ťa bohatším.“ ~ neznámy autor

Facebook Elegance Travel Instagram Elegance Travel

Zasielanie noviniek

Váš E-mail::

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Sme členom združenia

Partneri