Nórsko

Destinácia: Nórsko
Kód zájazdu: 1349779
Cena od: 2 390 €
Príplatky od: 0 €
Poznávacie zájazdy

Výber termínu

23.06.2024 7 dní 2 390 € +0 € odlet: Viedeň letecká

Popis zájazdu

Navštívte s nami severské Nórsko – famóznu krajinu plnú prírodných krás – fjordy, hory, ľadovce, či vodopády, ale aj najdlhší tunel sveta, slávnu cestu trollov a z miest uvidíte Oslo, Lillehammer a malebný Bergen. Toto všetko uvidíte v našom jedinečnom zájazde v malej skupinke – maximálne do 8 účastníkov. Neváhajte sa s nami vydať na zájazd a zažiť veci, ktoré ponúka táto skvelá krajina.


Program:
1.Deň ODLET Z VIEDNE DO OSLA

Priamy let do hlavného mesta Nórska – Osla. Následne presun do centra mesta, kde si spravíme prehliadku tohto severského mesta cez pešiu zónu Karl Johans Gate, osobné voľno. Ubytovanie v 4* hoteli Scandic  s raňajkami a podobný.

2.Deň ZIMNÁ OLYMPIÁDA V LILLEHAMMERI, NÁRODNÉ PARKY
Opúšťame Oslo a v najbližších pár dňoch sa vydáme na cestu nórskou prírodou. Na začiatok zamierime do oblasti ZOH 1994 v LILLEHAMMERi, ktoré leží pri najväčšom nórskom jazere Mjosa. Vychutnáme si jedinečný výhľad zo skokanských mostíkov a neskôr sa posunieme ďalej na sever cez panoramatickú cestu PEER GYNT VEGEN z ktorej za dobrého počasia uvidíme aj národné parky RONDALE a JOTUNHEIMEN, dolinu GUDBRANDSDLEN známu z typických nórskych piesní a kozieho syru.  

3.deň TROLIA CESTA – TROLLSTIGEN A UNESCO FJORD
Prichádza zrejme najkrajší deň nášho zájazdu – vydáme sa popri vodopádom divokej rieky Rauma, ktorá sa vinie hlbokým údolím ROMSDALEN až k najvyššej kolmej stene Európy – TROLLVEGEN. Čakajú nás neskutočné zážitky pri stúpaní slávnou „trollou cestou – TROLLSTIGEN“ až ku najúchvatnejším výhľadom aké sa Vám v Nórsku naskytnú. Pokračujeme k prekrásnemu nórskemu fjordu GEIRANGER – zapísaného aj na zozname UNESCO. Vychutnáme si ho z vyhliadok Eagle bend a následne vyjdeme desiatkami serpentín až na vrchol DALSNIBBA 1497m.n.m.

4.deň PLAVBA V GEIRANGERI, PRECHÁDZKA PRI ĽADOVCI 
Vychutnajte si posledné momenty v GEIRANGERi a nezabudnuteľnú vyhliadkovú plavbu v tomto nádhernom fjorde (fakultatívne) po ktorej sa presunieme ku slávnemu ľadovcu BRIKSDALBREEN, ktorý si po krátkej prechádzke vychutnáme z blízka. Vychutnajte si posledné momenty v GEIRANGERi a nezabudnuteľnú vyhliadkovú plavbu v tomto nádhernom fjorde (fakultatívne) po ktorej sa presunieme ku slávnemu ľadovcu BRIKSDALBREEN, ktorý si po krátkej prechádzke vychutnáme z blízka, nasledne presun na ubytovanie v okoli Breim.    

5.deň NAJDLHŠÍ TUNEL SVETA A HORSKÁ ŽELEZNICA                             
Pokračujeme po ceste popri NORDFJORDE a následne trajektom cez najdlhší nórsky fjord, ktorý je zároveň aj druhý najdlhší na svete - SOGNEFJORD až ku nádhernému drevenému kostolíku v dedinke KAUPANGER. Cez najdlhší tunel na svete /24,5km/ sa presunieme do mestečka FLAM  uprostred dokonalej nórskej prírody a vychutnáme si jazdu horskou železnicou FLAMSBANA. Následne presun na ubytovanie v nádhernom horskom hoteli Stalheim, ktorý bude patriť medzi Vaše nezabudnuteľné zážitky.  

6.deň PLAVBA NA AURLANDSFJORDE A ROZPRÁVKOVÝ BERGEN
V dopoludňajších hodinách ešte stihneme 2-hodinovú plavbu po AURLANDSFJORDe, ktorý je zapísaný do svetového dedičstva UNESCO a následne prejdeme cez najužší fjord v Nórsku – NAEROYFJORD až do mestečka GUDVANGEN. Po tejto nádhernej plavbe sa presunieme do nezabudnuteľného BERGENU, ktorý je obklopený horami, nížinami a nádherným zálivom s nádhernými typickými drevenými domčekmi. Popoludní sa vydáme na prechádzku mestom, navštívime opevenú historickú časť BERGENHUS. Osobné voľno.

7.deň ROZLÚČKA S NÓRSKOM – ODLET DOMOV
V dopoludňajších hodinách sa vydáme na nádhernú vyhliadku nad mestom, kde budete mať možnosť sa rozlúčiť s Nórskom a popoludní odlietame späť do Viedne.

PREFEROVANÉ HOTELY:

OSLO – 2 x 4*hotel Scandic a podobný
RONDANE – 1 x 3* Rondane Hoyfjellshotell a podobný
GEIRANGER – 1x 3*Havila Hotel Geiranger a podobný
MALOY – 1x 3* Thon Hotel Maloy a podobný
STALHEIM – 1x 3* Stalheim hotel a podobný
BERGEN – 1x 4* Scandic Bergen city a podobný


CENA ZAHŔŇA:                     

medzinárodnú letenku z Viedne do Osla a z Bergenu do Viedne vrátane leteckých, bezpečnostných a palivových poplatkov,
6 x ubytovanie v dvojlôžkových izbách s raňajkami
slovenský sprievodca počas celého zájazdu

poistenie insolventnosti

PRÍPLATKY:                           

jednolôžková izba – 690€
poistenie UNION – od 2,00€/osoba/deň
fakultatívna plavba v Geirangerfjorde– 59€/osoba
fakultatívna jazda vláčikom FLAMSBANA – od 43€/osoba
fakultatívna plavba Naeroyfjord  – 59€/osoba
20kg batožina – 90€

 

„Cestovanie je jediná vec, ktorú si kúpiš a spraví ťa bohatším.“ ~ neznámy autor

Facebook Elegance Travel Instagram Elegance Travel

Zasielanie noviniek

Váš E-mail::

Informačná povinnosť prevádzkovateľa pri spracúvaní osobných údajov.

Sme členom združenia

Partneri